• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Neodymowy tweeter z malym frontem.

To na poczatek pomiary impedancji obu glosniczkow prosto z pudelek:
Dał byś sensowną skale :P
Mialy byc wizualne kopie Pmc Twotwo.6 ale te glosniki ni jak nie chca ze soba gadac.
A jak sama kopułka ?

- - - - - aktualizacja - - - - -

PM ja bym widział tą kopułkę w czymś takim :
gupdjoph66vovxqefsmu_1388431314.jpg

http://allegro.pl/szerokopasmowki-tangband-w4-1320sif-i5099981124.html

bas z STX i mamy tanie 3way na forum ;)

Dał byś sensowną skale :P

A kurde, zostalo mi z innego pomiaru i nie poprawilem na mniejsza.

A jak sama kopułka ?

Narazie mi sie nie podoba. Brzmienie takie jakies bez blasku, dosc tepe, narazie dzwiek nie zacheca, moze musi sie rozegrac. Trzeba poprobowac lepszego szycia z innym glosnikiem. Napewno zaleta tego glosnika jest to, ze moze pracowac z filtrem 1 rzedu bez problemu. Na minus wznios charki przy 10khz, co dla niektorych bedzie oznaczalo walke z pulapka.

Pomiar glosnikow w obudowie ze zdjecia, z 70cm na osi tweetera.

PM ja bym widział tą kopułkę w czymś takim :

Calkiem fajnie to wyglada, mi sie podoba :) gdzies go juz widzialem. Napewno da sie to zrobic, ale brzmienie na kolana raczej nie rzuci.

Nie wiem jak to sie stało ale pomiar tang bandów zawsze zgadzał sie pomiarem zamieszczonym w karcie

Nie dawal mi spokoju ten pomiar tangbanda. Zrobilem go jeszcze raz i okazalo sie, ze ten poprzedni byl niewlasciwy. Wydaje mi sie, ze soft nie aktywowal korekcji dla mikrofonu.

teraz wyglada ok, pewne zafalowania wynikaja z dyfrakcji obudowy.

Powrót