Fajnie widzieć że doprowadziłeś temat do końca. Sam się zastawiam nad nowymi budami właśnie z białymi frontami widzę tu trochę inspirację Aurorami od Heco zdaje się Mnie nie udało się przed tą naszą "złotą jesienią" wybrać do Pawła na pomiary z PCXem i ALXem na górze. Dopiero dziś wetknąłem ALXy z osłonami. Mam zwrotnice ravenowej pod PCX z pułapkami. I teraz tak, te klocki napędza u mnie Yamaha R-N602. Ona gra górą dość mocno. Z PCXami musiałem na pre troszkę zebrać góry bo za bardzo darło japę. Bez zmian w zwrotnicy na ALX jest deczko za mało góry i tym razem pre ma trochę dodanej góry (nawet więcej niż zdejmowałem przy PCX). Ogólnie wstępne wrażenie jest takie że jednak ALX przyjemniej brzmi. Oczywiście póki nie zrobimy pomiarów u Pawła nie będę wiedział czy ALX na tej zwrotnicy będzie się zgrywać z M.15. Muszę trochę poczekać póki ALX się wygrzeją. Wtedy zadecyduje czy może wystarczy zwiększyć tłumienie PCXa czy przebudowa zwrotnicy pod ALX. Czy ktoś podpowie mi którym rezystorem ewentualnie zmniejszyć tłumienie wysokotonowego? Zwrotnica jak już wspomniałem ravenowa pod PCX z pułapką.
Na koniec dodam że Paweł wspominał że warto wziąć jeszcze pod uwagę MSXa. Nie wykluczam że jeszcze kupię parę MSXów i z nimi popróbuję