• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

"New FX200" czyli STX gdn + gdm SCX i wysokie do wyboru do koloru ;) - projekt by raven1985

Witam Szanownych kolegów.
Zbudowałem FX-y i teraz mam dylemat, a mianowicie jak mam ustawić subwoofer i resztę głośników KD do tych konstrukcji jeśli GDN pracuje w przeciw fazie. Dziękuje.

Przepraszam może nie jasno napisałem. Codzi o to, że GDN w tej konstrukcji pracuje w przeciw fazie względem reszy głośników tzn średniego i wyskotonowego i teraz moje pytanie jak ustawić subwoofer w fazie czy przeciw fazie

Jeśli nie słyszysz przeciwfazy, no to nie wiem czy w ogóle coś w tym temacie pomożemy... bo przecież i tak nie usłyszysz różnicy.

Próbowałeś chociaż przy pomocy generatora?

Właśnie robię mały remoncik moich kolumn i buduję nowe zwrotnice możecie zobaczyć czy cewki są w dobrej odległości od siebie ?

lepiej ;)
obroc ja jeszcze troche w plaszczyznie zdjecia tak zeby os tej cewki nie "przecinala" innych cewek
pozostale cewki za male zeby je postawic wiec niech zostana jak sa ;)

Powrót