• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

"New FX200" czyli STX gdn + gdm SCX i wysokie do wyboru do koloru ;) - projekt by raven1985

Mam jeszcze jedną prośbę, chcę BR wykonać sam czy możecie mi podać dokładnie jaką średnicę i długość powinien mieć ?

Średnica na otwór według projektu obudowy stx i według asortymentu na stronie ten mi podpasowal. Długości nie sprawdzałem jak wychodzi strojenie.

Panowie
ja chcę zbudować sobie te kolumny. Zastanawiam się nad zastosowaniem głośnika ALX ze zwrotnicą kolegi Ravena tylko bez pułapki dla wysokotonówki. Czy to dobry pomysł? Czy lepiej będzie zostawić PCX z pułapką?

Ja robiłem konstrukcje z Alxem jak wrócę do domu to poszukam zwrotki do nich.

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Witam. Miałem wgniecione kopułki w PCX'ach, po wyciągnięciu ich ślady pozostały. Muszę kupić nowe tak czy siak, dlatego też pomyślałem o zakupie ALX'ów i przebudowie zwrotnicy jak w powyższym poście. ALX w tym projekcie zagra ładniej niź PCX? (Szczerze to PCX przy trochę głośniejszym słuchaniu drażni)

ALX zagrają porostu inaczej. Ja nie znalazłem w nich nic drażniącego. Pamiętaj o tym że ALX są delikatne nawet przy delikatnym czyszczeniu można je uszkodzić. Ale grają moim zdaniem bardzo ładnie.

Powrót