• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Nie gra ;)

Reakcji
0
mam do panow uzytkownikow male pytanko
zafundowalem sobie i bratu zestawiki kina domowego do komputera w zasadzie sa cacy jak oglada sie dvd czy divixa 5,1 to jest 5 kanlow
ale jak odpale filmik w stereo to graja tylko prawy lewy i subik (coz za szok)

czy moze macie jakies miksery programowe do prologic , prologic 2 moze jakies inne matrixy? cos co by dalo mi 5,1
karta to zintegrowana z epoxem chyba 8rda, RALTEK AC97 audio

[ Dodano: 2006-02-20, 13:00 ]
walsnie obadalem ze z windowsa media pleyera gra jakis system 5,1 ale co to za radosc bez sterowania ;)

Przecież to normalne że grają tylko 2 kanały przecież to jest stero, jakakolwiek emulacja prologic jest jak dlamnie bezsensu bo nigdy nie da dobrych efektów.
Filmy stereo oglądam tylko w stereo.
Pozatym Epox 8RDA nie ma zbytnio rozbudowanej karty dzwiękowej, ja go miałem i zaminiłem na Epoxa 8rda+ który ma już SoundStorma a to jest już wyższa klasa.
POzdro.

witam
jest pare sposobów na to vbo tez mialem taki problem mianowicie
kazdy winamp z numerkiem 5.1 i wyzej mixuje dzwiek stereo na 5 kanałów
no i zostala karta dziwękowa kazdy Sound blaster posiadający funkcje CMSS mixuje do 5.1 6.1 lub 7.1 :) wiec jest fajnie :)
a co programowego emulowania to w zasadzie nowe windows media player chyba od 9.0 w góre tez mixują do 5.1 nie jestem pewien bo nie urzywam wmp tylko winampa natomiast programik foobar2000 potrafi zmixowac ze stereo na 4 kanały ...

pozdrawiam i mam nadzieje ze sobie z tym poradzisz ;)

Powrót