• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

nielegalna winda.. tez to macie?

Reakcji
0
dzis rano wlaczam kompa.. [wczoraj wieczorem aktualizowalo mi znow cos] i nagle okienko...

w jakim szoku bylem ;] klucz z ktorego ja korzystam ma tez moja siostra i kilka innych osob ale u nich tego nie wywalilo ;] pewnie dlatego ze nie robili jeszcze aktualizacji.. no coz.. pozostaje wygenerowanie nowego klucza.. juz to zrobilem ;]

To mozna odnstalowac w panelu sterowania :P
Tez zainstalowalem ta aktualizacje, ale wczesniej przeczytalem licencje :)
Jak masz pirata to pomaga ci to zakupic orginal, ale nie przeszkadza w korzystaniu z pirata :D

heh moj kumpel tez to mial trzeba skasowac ta aktualizacje i bedzie git hmm to ja pewnie tez to mam :P tyle ze ja kompa nie wylanczam to sie dowiem kiedys jak wyloncze :P
no nic :)

ja tam aktualizacji nie usuwam.. wygenerowalem sobie nowy numerek i dziala bez problemu ;] lubie miec wszystko zaktualizowane bo potem sa problemy z uruchamianiem niektorych rzeczy ;]

Ja mam XPka przez 2 miesiące i chyba z powrotem przerzuce się na starą dobrą 98.

Może mi ktoś powiedzieć, dlaczego dziś wszystko jest OK a jutro odpalam sobie worda-otwiera mi się spoko, po czym komunikat, że jakiś tam błąd instalacji i po zamknięciu tego komunikatu zamyka mi aplikację. Potem dzieje się taksamo z wszystkimi narzędziami z pakietu-nic nie grzebałem, nie robiłem żadnych updatów-samo z siebie. A co najlepsze offica nie mogę ani naprawić, ani przeinstalować, ani wywalić...

Jednym słowem poj&$*#y jest ten system!! i gdyby nie to, że kilka programów których używam nie kozystało z tego systemi nigdy bym go nie zainstalował.

Co do kluczy, to nie róbcie żadnych updatów, bo się wycwanili i zbierają numery seryjne numery kluczów i to nietylko z zainstalowanych produktów microsoftu, ale również programów innych firm, tworzą bazy danych, zbierają numery IP - inwigilacja piękna. Tylko czekać kiedy Gates zapuka do drzwi z rachunkiem w ręku...

jak mam klucz inny wygenerowac lub skad mam wiedziec ktora aktualizacje usunac??

Jak widac Microshit probuje naklonic nas do uzywania legalnych kopii ;))))
Cale szczescie ja nie mecze sie na tym systemie i nie mam tego problemu choc czasem zmuszony jestem zapuscic na kompie XP ale z racji uzywania go raz na pol roku wylaczylem aktualizacje. Koledzy dobrze podpowiadaja, wystarczy wygenerowac nowy klucz lub usunac ostatnia aktualizacje.

win 2k3 to tragedia, przynajmniej ta ktora ja uzywalem jako stacje robocza.. to sie nadaje tak jak NT albo 2000 ...

Dominiq, tez korzystalem z pingwina ;] ale niestety za duzo progsow nie dalo sie odpalic pod emulatorami wiec zrezygnowalem.

PETERS, w/g mnie xp nie jest taki zly ;] ma troche nawalone bajerow i poprostu jest wolniejszy... moze masz pecha z tymi komunikatami, przeinstaluj system i pewnie bedzie ok ;]

Rowniez polecam Windows 2003 server. Pare smieci wywala sie z rejestru i cud miod orzeszki - darmowy (180dni), smiga szybko, nie wiesza sie (względnie :P), jeno DeluxSkiJump 2.1 nie smiga :(

Ja XP'ka mam od 2001r , miałem już 2 miesiace przed polską premierą. Od tego czasu próbowałem raz innego systemu - XP x64, ale z braku sterów pod karte sieciową i muzyczną nadal działam na starym poczciwym XP i nie nażekam. Jak bede zmieniał to na Viste o ile bedzie dobre wsparcie sterowników.
Wspomnianych "problemów" z legalnościa nie miałem, zwykle mam wyłączone aktualizacje. One i tak nic nie daja, lepiej co jakiś czas załadować świerzego service packa o wyższym niż poprzedni numerku.

kolega miał viste.... padaczka... przynajmniej narazie...
co do servera,ja tam nic niewywalam tylko ustawiam przyspieszenia sprzetowe itp. i gotowy sys do działania,tylko niewiem dlaczego na swiezej windzie mam 80 fps nawet a na zasmieconej(w sensie duzo porgramów zainstalowanych itd) 30-40...

W2k3 jest spoko tylko smierdzi XP'kiem ktorego nie trawie.
Vista to tragedia- zobaczcie wymagania :D
Mam stare poczciwe w2k pr0 i jedyne co moge mu zarzucic to, ze sie dlugo wlacza.

Powrót