• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Niespotykane głosniki-co wy na to?

no nie wiem...ja bym tego nie kupowal. slyszalem u kolegi cos takiego ale innej firmy . masa znieksztalcen, szczegolnie w srednim pasmie. Tasior mysle ze powinienes juz swoj zestaw kina robic;) chocby jakis malutki:) ale samemu

Media Markt w najgorszym wydaniu... a ja już myślałem że wszyscy się tu z takich fanaberii wyleczyli. Cóż - siła marketingu jest wielka :)
Plastic is fantastic!! Ja bym tego kijem nie ruszył :D

Do Firmy MEDION nie mam nic - moje radyjo na mp3 ciągnie już 3 czy 4 rok.

Co do tych głośników - przynajmniej moc masz podaną uczciwie, ale... "płaskie głośniki" to takie sobie rozwiązanie, pod względem akustyki nienajlepsze. Sub z plastiku :/ jak dla kogoś kto się nie zna OK, ale ja tam wolę drewno i Ty z pewnością też :)

Ja bym się wstydził takie coś postawić w pokoju, co najwyżej w kibelku żeby umilało mi chwile tam spędzone.
Widziałem taką konstrukcję, ale innej firmy: satelity miały takie same głośniki jak ja mam PC Speaker w obudowie kompa (czyli 5 cm średnicy). "Subwoofer" natomiast wyposażony był w jakiś gówniany głośnik, a miał poniżej 10 cm średnicy...

ej jesli sie nimyle to te glosniczki sa w technologii nxt albo ntx nie pamietam ;]
chodzi o to ze sa bardzo cieki i tam nie ma glosnikow tylko membrana taka na calej powieszchni iedys to byl hit ale one lipnie graja !! ;]

ok dzieki za informacje i rady,bez zadnych "co ty tu pokazujesz "itp
kumpel chcial sie mnie poradzic :) (oczywiscie ja wiedzialem jak to gra)
btw muj zestawik ? a no 2.1 sie szykuje... jeszcze deski i stx,p3a tesle i zwrotki juz sa wiec za 1-2 tygodnie je skoncze napewno... chyba ze nauka : / jezu .... niemoge wyslac posta..

nadzik napisał:
ej jesli sie nimyle to te glosniczki sa w technologii nxt albo ntx nie pamietam ;]
chodzi o to ze sa bardzo cieki i tam nie ma glosnikow tylko membrana taka na calej powieszchni iedys to byl hit ale one lipnie graja !! ;]

Daję głowę, że to nie jest NXT - to nie ten przedział cenowy.

Firma robi rozne masowki i jak kazda z takich firm ma lepsze i gorsze modele.
Wrzuc moze swoj post gdzies indziej bo jakos w tematyce o akustyce na stronie o konstruowaniu nie pasuje

techmax, widziałeś kiedyś drewnianego suba - popatrz na wooferki chociażby Kody. Zobacz na fotach, że może i jest drewniany(chociaż niezabardzo w to wierzę), ale po co powleczony plastkiem. Bo na zdjęciach drewniany to on nie jest - chyba że go może miałeś okazję dotykać :D

Powrót