• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Nieszczelny panel do suba

Reakcji
0
Powietrze przedostaje sie przez guzik od powera, można go zalać klejem lub czym kol wiek żeby uszczelnić ?? Przy większej głośności strasznie syczy z tego miejsca i jest to mocno wkurzające. Nie mam miejsca litrażowo w obudowie zęby robić oddzielna przegrodę na panel.

damiani, panel jest trudno uszczelnić ;)

Ja planowałem zalać przełączniki klejem na gorąco, ale stwierdziłem, że jest to za drastyczne, więc użyłem plasteliny ;)

ja używam kleju na gorąco, do środka nie wpłynie na tyle żeby żeby zablokować mechanizm, a dobrze uszczelni, może być też silikon, cokolwiek...

Myślałem też o silikonie, ale wyczytałem, może brednie, ale wolałem nie używać, gdyż opary mogą uszkodzić zawieszenie głośnika, czy coś takiego ;)

Może jakbyś wsadził głośnik do octu na tydzień to coś by się stało, ale od oparów z paru cm^3 stać się nic nie może...
Jeszcze z 10lat temu naprawiałem uszkodzone zawieszenia silikonem i do dziś dnia działają ;]
Swoją drogą gdyby te opary były aż tak szkodliwe dla zawieszenia głośników to co dopiero dla śluzówek czy innych tkanek ludzkich ?

No nie wiem nalałem kleju wokół tego włącznika bo trochę sie chłopak ruszał czekam aa wyschnie, mam nadzieje ze będzie dobrze.

Nie biały wikolowy soudala czy czegoś ładnie przysycha i myślę ze będzie oka. Zobaczymy niedługo jak wyschnie.

służy do czego innego ale działa trochę wieje przez potencjometry jeszcze ale myślę ze jak włożę w końcu rurkę br to trochę spadnie ciśnienie w obudowie.

Powrót