Im dłużej przeglądam zasoby internetu, tym jestem głupszy i trudniej mi się zdecydować na coś konkretnego. Żadna wymyślna konstrukcja (ma być szybko, łatwo i przyjemnie), wielkie moce także mnie nie interesują, obciążenie 8om (w rzeczywistości znacznie bliżej do 6om).
Dokładniej:
* mam obudowę, dopasowany do niej radiator i toroid 2x20V (jałowo, po obciążeniu obu gałęzi rezystorami 12om napięcia spadają do 19,1 - 19,2V), moc 80-100VA,
* źródło sygnału to komputer, konkretniej płytka PCB z układem PCM2902, który umieszczam we wnętrzu wzmacniacza (komputer <-> wzmacniacz połączy tylko kabel USB),
* kolumny to niestety nie DIY (wiem, wstydzę się za to
) - Infinity Alpha 20, jedyna moja inwencja to wymiana elementów zwrotnicy na coś normalnego (głównie elektrolity -> MKP).
Najbardziej zastanawiam się nad tym, czy jest sens silić się na jakiś tranzystor, czy po prostu kupić dwie sztuki LM3875, wytrawić banalną płytkę i gotowe...
Dokładniej:
* mam obudowę, dopasowany do niej radiator i toroid 2x20V (jałowo, po obciążeniu obu gałęzi rezystorami 12om napięcia spadają do 19,1 - 19,2V), moc 80-100VA,
* źródło sygnału to komputer, konkretniej płytka PCB z układem PCM2902, który umieszczam we wnętrzu wzmacniacza (komputer <-> wzmacniacz połączy tylko kabel USB),
* kolumny to niestety nie DIY (wiem, wstydzę się za to

Najbardziej zastanawiam się nad tym, czy jest sens silić się na jakiś tranzystor, czy po prostu kupić dwie sztuki LM3875, wytrawić banalną płytkę i gotowe...