ale odjechalismy od tematu z tymi SS... :razz:abad napisał:Otóż, szukam jakiegoś budżetowego (300-400zł na głośniki)
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ale odjechalismy od tematu z tymi SS... :razz:abad napisał:Otóż, szukam jakiegoś budżetowego (300-400zł na głośniki)
bawolek napisał:majac 4k budowalibyscie cos na SDSach czy stx-ach itd ?
dokladnie... napisalem co za 400zl na glosniki, ale skoro nagle zmiana budzetu.. moze konkretnie podaj nam jaki budzet w koncun_omyzs napisał:Ja bym na pewno nie budowal nic na SS, lepiej wsadzic kase w porzadne Seasy i zrobic 3way albo reszte funduszy kykorzystac na pozostaly sprzet, wzmak, CD, karta dzwiekowa, akustyka pokoju czy tez same albumy muzyki.
Jak porównasz na lepszym sprzęcie normalne CD i MP3 nie bedziesz chciał mp3-ójek słuchaćbingant napisał:łatwiej przez nie przejdzie czasami MP3
bawolek napisał:dziwnie troche to wyglada bo najpierw piszesz 400zł a nagle chcesz na to przeznaczyc 10x tyle ;p
Że niby ja zmieniam? A w życiu... to kolega bingant który włączył się do tematu chce coś ambitniejszego i widać zamieszania Wam narobiłdolphin123 napisał:napisalem co za 400zl na glosniki, ale skoro nagle zmiana budzetu.. moze konkretnie podaj nam jaki budzet w koncu![]()
Tak się zastanawiam czy te 15cm średnicy to nie będzie trochę za mało, średnie i góra na tym zachwalanym DX'ie pewnie zagrają ładnie, ale co z dołem? Nie chciałbym żeby rzeczy typu bębny, gitara basowa straciły na mocy i grały tylko gdzieś tam w tle... w końcu to nie koncert skrzypków.dolphin123 napisał:no ale niestety nie do kazdej muzy kazdy glosnik sie sprawdzi.. dlatego do rocka 15 akx bedzie napewno dobry
\nosmaster napisał:bas można zawsze podkręcić.
Tego to się domyślam, pytanie tylko jak wielka ta różnica jakości będziedolphin123 napisał:nie wydaje mi sie żeby SK grał lepiej od AKX
A taki jakiś kwadratowo kanciasty im wyszedł, ale w końcu najważniejsze jak gra. W ostateczności jakąś maskownice się zrobi i nie będzie przeszkadzaćbawolek napisał:PS ja STXa GDN15 akx nie mialem nie wiem co jest wart "sonicznie" ale wizualnie to jest jeden z paskudniejszych jakie sie na tym forum przewijają hehe ..
Mark k. też chwali ale chciałbym więcej porównań i opini. Patrząc na cenę i opinie Zapha i Marka myślę że to wyższa półka od tanich vif i moreli.Caleb napisał:nowy to on jest w polsce... zaph sie o nim bardzo pozytywnie wypowiada.w sumie rowniez jestem ciekaw jakiegos porownania do vif xt czy np morela mdt29
Niestety nie mam porównania z jakimś konkretnym sprzętem ale ja osobiście i wszyscy którzy mnie odwiedzali są w lekkim szoku jak to gra. Pierwsze co zrobiłem po podłączeniu kolumn to skręciłem soprany na zero (zawsze miałem je podkręcone) i tak jak gra jest cudownie. Jest czystość, detaliczność, słychać naprawdę takie smaczki w piosenkach jakich dotychczas nie słyszałem ale nie ma mowy o denerwującym mnie szeleszczeniu czy syczeniu. Zrobiłem te monitorki jako surroundy, na przód miało pójść coś dużo droższego na revelatorach ale po usłyszeniu jak to gra w zestawieniu jakie akustyk zapodał to odpuszczam i zostaję przy HDS, nic więcej mi nie trzeba.kombo napisał:szuler, masz ten nowy tweeter peerlessa :shock: ??!! Napisz o nim coś więcej, możesz porównać do czegoś?