200zl z radiatorem i zasilaczem=]
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
damiani napisał:ja stawiam na 200zl - koncowka +zasilacz, bez trafa, radiatorow itp. a calosc mysle ze gdzies w granicach 300-350![]()
irek napisał:To ja za 300zeta zalatwiam koncowke stereo z radiatorem, trafem i selektrorem wejsc.
irek napisał:A co do zabezpieczenia zwarciowego i tego filmiku to radzilbym go usunac bo widac na nim jak koncowka sie meczy. Ograniczenie pradu jest bardzo dlugie a powinno zostac odlaczone obciazenie dosc szybko, koncowka po wyjsciu ze stanu zwarcia wzbudza sie przez chwile co nie swiadczy o niej zbyt dobrze.
irek napisał:na zwarciu czyli podczas wystepowania na tranzystorze pelnego napiecia zasilania tranzystor jest w stanie przepuscic taki prad. Przy zasilaniu +-40V i bezpiecznej mocy strat zedu 60W tranzystor jest w stanie przyjac 1,5A pradu sredniego co daje 3A pradu szczytowego. Impulsowo toshiba jest w stanie wytrzymac do 500W mocy pod warunkiem ze zabezpieczenie odlaczy obciazenie w ciagu kilkunastu ms.
irek napisał:Impulsowo toshiba jest w stanie wytrzymac do 500W mocy pod warunkiem ze zabezpieczenie odlaczy obciazenie w ciagu kilkunastu ms.
zeby to mialo jakikolwiek sens to niemoze byc drozsza niz wlasnorecznie zlozony symasym czy uniamp.matronix.pl napisał:A na ile ją wyceniacie... obiektywnie ?
no ale niestety irek jest liderem w tym pojedynkumatronix.pl napisał:Końcówka końcówce nie równa
Głupota. Coś co kupujesz gotowe i złożone musi być droższe od czegoś składanego samemu, bo jedną z zalet DIY jest oszczędzanie (nie zawsze co prawda). Poza tym - jaki jest sens wyceniania czegoś, czego się nie słuchało i nie porównało do niczego innego? Matronix, cena ma być taka, żebyś Ty był zadowolony z zysku, a klient zadowolony z zakupuPawel S. napisał:zeby to mialo jakikolwiek sens to niemoze byc drozsza niz wlasnorecznie zlozony symasym czy uniamp.
Bo? Jak narazie liderem wg. mnie jest matronix - przynajmniej wywiązuje się z obietnicPawel S. napisał:no ale niestety irek jest liderem w tym pojedynku![]()
bo sprzedaje (lub raczej sprzedal kilkanascie) gotowce, dobrze wykonane i jak sie okazalo niezawodne. no i ma "marke" wyrobionaesh0 napisał:
irek napisał:Nie mam czasu produkowac tych wzmacniaczy ani nawet zamiescic dokumentacji a na pomoc jakos liczyc nie moge.
Troszke to ze sobą sprzeczne :wink:irek napisał:... dokumentacje dostanie kazdy co chce ja dostac. Nie mam czasu produkowac tych wzmacniaczy ani nawet zamiescic dokumentacji...
irek napisał:... Zreszta pogadac tez sie nei da bo ja pisze o mocy traconej w tranzystorze a matronix o napieciu w sieci..
irek napisał:...
Jasne ze koncowka koncowce nie rowna ale latwo jest policzyc koszt zastosowanych podzespolow a cudow nie ma i kilka tranzystorow jakby nie polaczyc to beda dawac dokladnie to samo czyli zwykla koncowke mocy ktora ma tylko wzmacniac sygnal i nic wiecej. A sprawy brzmienia sa pomijalne bo to co jednemu wydaje sie lepsze dla innego bedzie gorsze i nie znam nikogo kto kupil wzmacniacz i powiedzial ze kupuje inny 10x drozszy bo ten zle gra.
irek napisał:...
Podniesienie ceny na ten wzmacniacz wcale nie podniesie jego jakosci a montaz smd powstal tylko i wylacznie po to zeby zredukowac miejsce a co najwazniejsze koszty produkcji!!
glownie za sprawa braku preampa :|irek napisał:Juz nie jeden probowal zbudowac samodzielnie amplituner kina domowego i niestety za kazdym razem okazuje sie ze jest to nie mozliwe.
to zamiast rozmontowywac te zrob poprostu nowa paczke - np formy ze styropianu. przeciez o ile sie dobrze domyslam to te uklady beda "wedrowaly" do mnie i innych kolegowesh0 napisał:chociaż spodziewałem się zestawu plug'n'play
:razz:esh0 napisał:Nie zabiorę Wam tej frajdy