• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Nowe kolumny (DIY) do 1k.

Hm. 1500zł wyszło ;)

Do basu na pewno się przyzwyczaję. Od ponad roku słucham 'direct' tj bez przedwzmacniacza oraz konturu. Pokój mam 20m^2 maks, odsłuch 2m.

Ostatnia edycja:
konkretniemam na myśli coś takiego
http://www.audiowitowa.pl/pl/p/Alpha-F3/127

Ale w tej cenie sie nie zmieścisz. jeden SB A 8" kosztuje 350, średni 200 i wysoki od 110 do 200. Jeden na bas wystarczy.

Ewentualnie warsja 2.5 drożna na dwóch SB A 6" tez powinna mieć sporo dołu choć nie tak jak ta 8"

---------- Post dodany o 22:37 ---------- Poprzedni post o 22:34 ----------

Akurat brak konturu to Bolero 200 w niczym nie przeszkadzał :-) One nawet nie zauważały jego wyłączenia ;-)

Tak naprawdę powinieneś wybór zacząć od posłuchania sobie jak największej ilości różnych konstrukcji żeby się upewnić które rozwiązanie może zapewnić brzmienie jakie lubisz.

W weekend jak się uda to jadę posłuchać 2way na SS illuminator + jakiś morel na górze robione przez Studio 16Hz ;)

Ale w tej cenie sie nie zmieścisz. jeden SB A 8" kosztuje 350, średni 200 i wysoki od 110 do 200. Jeden na bas wystarczy.
dokładnie taki zestaw też proponowałem koledze ;) Tylko z jednym niskim . (wiem wiem efektywność nie będzie nadzwyczajna w 20m kwadrat nie powinno mieć to jeszcze znaczenia )
Niestety Słyszem te głośniki jedynie na AS rok temu .
Na pomiarze wyglądają bardzo fajnie .

2way też nie będzie złe w jego wypadku na tym revelatorze . No ale wiadomo że średnie i bas z 3way będą po prostu lepsze.

To dla porównania posłuchaj tez czegoś naprawdę dobrego tak od kilkunastu tysięcy w górę. Na przykład ostrych Triangli w porównaniu z mułowatymi Sonus-Faberami :-) Dopiero jak się osłuchasz z tą jakością zacznij słuchać monitorów 2 dr na dobrych głośnikach. Przestawisz sobie w ten sposób skalę porównawczą.

---------- Post dodany o 22:44 ---------- Poprzedni post o 22:42 ----------

dokładnie taki zestaw też proponowałem koledze ;) Tylko z jednym niskim . (wiem wiem efektywność nie będzie nadzwyczajna w 20m kwadrat nie powinno mieć to jeszcze znaczenia )
Nie czytałem całego wątku. Przeczytałem słowo "Bolero" i się zainteresowałem, a po zrobieniu wpisu przerzuciło mnie na ostatnią stronę gdzie wyczytałem że już zmienił plany ;-)

Powrót