• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

nowe kolumny

Reakcji
0
Witam zbudowałem w końcu po bardzo długim czasie 3drogi na STX z głośnikami scx plus pj-tka i teraz chciałbym zrobić coś bardziej ambitnego w przedziale do 3 tys. PLN i zastanawiam się nad FX-300 co o tym sądzicie czy w tym przedziale cenowym zrobię coś lepszego ?

3kzł na całe kolumny czy na głośniki i zwrotki?

Może być na głośniki i zwrotki obudowy to pewnie nie będą jakieś wielkie koszty więc jak wszystko będzie kosztować 3 czy czy 3,5 to też nie będzie tragedii dodam może czym to będzie napędzane żeby nie było przerostu formy nad treścią. Jako głowna jednosta to niestety kino domowe Harmana AVR-370 i podłączony do niego poprzez pre-out symasym. I najważniejsze nie mam czasu na jakieś własne konstrukcję chcę skorzystać już z gotowych projektów kupuję co trzeba składam i gra.

fx-300 sa lepsze jakosciowo, ale majac 3kPLN na wydanie bralbym cos zupelnie innego
3 drogi na 20-25cm na ciekawych glosnikach z troche wyzszej polki

no to dawajcie Panowie jesteście specjalistami w tej dziedzinie dlatego na was polegam w całej rozciągłości tego tematu

oczywiście że stereo ;)
haha Dan124 jeszcze tych ama co mi robiłeś do cytryny nie podłączyłem ;)

może będę zmieniał samochód i dlatego się powstrzymuje ok ale wracajmy do tematu bo zaraz ostrzeżenie dostanę.
Co najważniejsze a zapomniałem dodać grać to będzie w pomieszczeniu o powierzchni ok 40 m2

Ostatnia edycja:
powiem tak 3 drogi na STX -scx już robią niezłe zamieszanie więc coś o podobnej mocy tylko żeby było o lepszej jakości szczególnie w sekcji wysokotonowej

powiem tak 3 drogi na STX -scx już robią niezłe zamieszanie więc coś o podobnej mocy tylko żeby było o lepszej jakości szczególnie w sekcji wysokotonowej
i o to pytalem. czyli nie zwiekszamy rozmiaru a idziemy tylko w jakosc

chociaz majac takie fundusze to bym jednak poszedl w 10"

tak jak już wspominałem Panowie potrzebuje dobre gotowe projekty nie mam umiejętności na dochodzenie co gra lepiej wierze w wasze umiejętności i wiedzę

moze warto podjechac na audio show i conieco posluchac?
mialbys rozeznanie co pasuje...

mnie osobiscie kusi aluminiowy dayton. ale wybierajac cos dla siebie to nie wiem jeszcze co bym kupil

trochę daleko 300 km w jedną stronę ale może jak znajdę jeszcze jednego chętnego to kto wie

To w jakim kierunku Panowie powinienem iść może dacie jakieś konkretne linki to projektów nad którymi warto się pochylić, od razu zadam jeszcze jedno pytanie czy jakbym robił FX-300 to muszę się trzymać idealnie kształtów jak w orginale czy wystarczy że będą takie same pojemności komór ? Trochę takie standardowe klocki mi nie przypadają do gustu. Po za dobrymi odczuciami dźwiękowymi chcę również cieszyć oko patrząc na nie.

Ostatnia edycja:
Powrót