• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Nowe mieszkanie - nowe kolumny

Reakcji
4
Cześć,

Po latach wróciłem do aktywnego przeglądania forum, jednocześnie postanowiłem zapytać Was o radę przy budowie nowego zestawu.
Dotychczas zbudowałem (odwzorowałem) dwa projekty:
- Tonsil GDN 15/40/5 + Vifa DX25TG
- GDN-18-140-8-AWX + Usher 9950-20

Zależy mi na większej szczegółowości w górnym paśmie oraz wykopie na dole. Słucham dosyć dużo rocka lat 70/80.
Czy moglibyście zaproponować gotowy, dopracowany projekt, który pozwoliłby zrobić krok do przodu mając na uwadze stosunek cena/jakość?
Najlepiej 2 way.
Metraż pokoju - 20m2.
Wzmacniacz - do skompletowania po zbudowaniu kolumn, mile widziany projekt DIY.

@LuSzTi serdecznie dziękuję za propozycję.
Czy możecie zaproponować coś jeszcze do porównania? Mile widziane niższe ceny przetworników, choć mam świadomość, że taniej, a zarazem lepiej niż z AWX+Usher może być ciężko.

Ostatnia edycja:
Monitory które proponował Luszti bedą akuratne, jak bedziesz miał za dużo basu to możesz przytkać bas refleks watoliną lub filcem (tak jak to robiliśmy na na AVS) to zależy jak poprawne masz pomieszczenie pod względem akustycznym. :)

Powrót