• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Nowe, niewielkie obudowy do M18WH + MDT-29

Reakcji
0
Witam,

Chciałbym zrobić niewielkie obudowy dla M18WH + MDT-29 do nowego mieszkania. Napędzane są Uniampem. Muzyka różna, źródła: xbox, komputer, telewizor(?). Czy takich zastosowań można użyć ww. głośników? Jeśli tak to jakiej wielkości niewielkie obudowy zastosować? Interesują mnie raczej klasyczne prostopadłościany bo z innymi sobie nie poradzę.

Chyba, że w ogóle zarzucić ten projekt i zbierać na ampli + 5.1? Pokój, w którym ma to grać ma wymiary 5.5*3.3 i jest dość zagracony.

Tak ja je mam w jakiś lipnych budach robionych ze starych półek parę lat temu. Zwrotki itd itp wszystko jest. Wzmacniacz w tymczasowej budce też..

No to zrób obudowy nowe w takim razie. Jak chcesz mieć chociaz trochę basu z tego to te 18-20litrów trzeba dać głośnikowi.

Powrót