Tak jak pisałem pojechałem w niedzielę na zakupy. Celowałem w LG 42LA690S. Jednak u idiotów w Lublinie okazało się, że mieli jedyny, ekspozycyjny egzemplarz z wystawy a taki zakup w/g mnie jest nie do przyjęcia. Skończyło się o jeden numer niżej na 42LA641S w niskiej cenie z Saturna. Powiem, że bałem się zakupu takiego dużego telewizora bo to co widziałem nie raz w marketach miało się nijak do obrazu z mojego starego 25-cio calowego, kineskopowego, Philips-a. Jakaś kaszana i pixeloza. A tu powiem, że jestem bardzo zadowolony. Dla mnie obraz rewelacja. Pasują okulary 3D z Cinema City. Reklamówki robione pod 3D niczym nie ustępują temu co można zobaczyć w kinie 3D. Łepek jest zachwycony bo PS3 na tym TV w opcji 3D wygląda naprawdę nieźle. Nie sądziłem, że sztuczne 2D->3D może być aż tak skuteczne. Mnie to nie kręci ale uważam, że zdecydowanie może się to wielu osobom spodobać. Dla mnie najważniejsze jest to, że jestem bardzo zadowolony z telewizora jako całości, tj. obraz + wygląd + funkcjonalność. Myślę, że warto było dać 1999 PLN.
Pozdrawiam,