S
Shizo
Guest
Tv do komputera się nie nadaje chyba że fotografia gier i filmów do innych Rzeczy szkoda wzroku.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ok, ale jak nie masz skalibrowanego tv to cały ten defekt sygnału jeszcze bardziej widać.tez sie tym kierowalem przy wyborze tv. ustawienia tv to jedno, a drugie to sam sygnal tv. rozne stacje roznie maja podkrecone kolory :/
to tak samo jak narzekaja na stacje radiowe ze jada na loudnessie
Tv do komputera się nie nadaje chyba że fotografia gier i filmów do innych Rzeczy szkoda wzroku.
kazdy tv jest przelaczany na taki tryb. masz do wyboru w wielu tv tryb "sklep" czy podobneCzęsto modele testowe w sklepach mają wyśrubowane parametry...często podkręcone w trybach serwisowych.
Jeszcze jest jeden ważny składnik. Często modele testowe w sklepach mają wyśrubowane parametry...często podkręcone w trybach serwisowych. Słyszałem kiedy teorię, że nawet potrafią być inne matryce reklamujące inne modele z tańszego segmentu, ale tego potwierdzić nie mogę. A w tych wystawionych reklamowych/testowych modelach czasami źródło też ma stworzone materiały stricte pod model, aby wszystko wyglądało najlepiej.
To celuj w duży gabaryt. Ja mam od komputera do kanapy nie wiem.. 3,5m, tv 55cali i żona już nie daje rady przeczytać co na stronie pisze. Ja daję, ale ledwie.
Mam dobry TV 32" Sony z małym input lagiem polecany wręcz do gier ale próbowałem go używać jako monitora z różnych odległości i różnymi parametrami obrazu i zawsze blą mnie oczy, wydaje mi się że coś tkwi w kontraście czy jasności że TV nie nadaje się do przeglądania stron www tak samo jak typowy monitor komputerowy nie nadaje się do oglądania filmów. Sprawdź lepiej to sobie zanim wtopisz kasę.Chodzi o podłaczenie TV do komputera typu HTPC i patrzenie na niego z odległości min 3m. oglądanie filmów czy przegladanie neta itd leżąc w łóżku. Nie będzie używany do telewizji.
To celuj w duży gabaryt. Ja mam od komputera do kanapy nie wiem.. 3,5m, tv 55cali i żona już nie daje rady przeczytać co na stronie pisze. Ja daję, ale ledwie.
Żona chodzi w soczewkach, ale i tak gorzej ode mnie widzi. Ja mam jedno oko -1, a drugie dokładnie 0, więc też w normalnych warunkach radzę sobie bez problemu z dużych dystansów.Może wizyta u okulisty by się przydała ?
Czasem się nawet nie wie kiedy wzrok się pogorszył, po prostu dzieje się to powoli i się przyzwyczajamy.
Mam dobry TV 32" Sony z małym input lagiem polecany wręcz do gier ale próbowałem go używać jako monitora z różnych odległości i różnymi parametrami obrazu i zawsze blą mnie oczy, wydaje mi się że coś tkwi w kontraście czy jasności że TV nie nadaje się do przeglądania stron www tak samo jak typowy monitor komputerowy nie nadaje się do oglądania filmów. Sprawdź lepiej to sobie zanim wtopisz kasę.
To trochę marketing.. prawie żadnej różnicy między płaskim a zakrzywionym nie ma..A co sądzicie o telewizorach z zakrzywionym ekranem? Ja właśnie przymierzam się do wyboru jakiegoś nowego i naprawdę dobrego sprzętu. Czytałem trochę właśnie o telewizorach z zakrzywionym ekranem, choćby tu http://www.parkfm.com.pl/telewizor-z-zakrzywionym-ekranem/ i wygląda na to, że warto w nie inwestować, ale chciałbym jeszcze poznać wasze zdanie na ten temat. Czy ktoś z Was korzystał może z takiego telewizora i jest w stanie doradzić czy są one warte uwagi? Z góry dzięki za porady![]()
A jakis konkretny model masz na mysli? Tego jest tyle ze w zasadzie nie wiadomo ktory...Sony Bravia Polecam