• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

nowy stx

Status
Ten wątek został zamknięty.
Sorry, ale ja PIERNICZĘ! Hoho, mamy porządną firmę. Czekam na 30cm woofera za ok.300zł, podejrzewam, że zostałby hitem.

niom, mam mokro w gavciach :PPPP

a tak serio wyglada bardzo porzadnie! jak zrobia 17-18 to KEPy monacora moga sie schowac :D

ho ho ho... STX zeczywiscie szaleje, chyba troszke sie pospieszylem z robieniem kina na visatonach... ahh... ale coz moze jak kaska wpadnie zrobie sobie monitorki testowe na tych nowych stx :)
a narazie chlopaki do dziela, sprawdzac nowe przetworniki :)

Pewnie złożenie kilku nowoczesnych materiałów co i tak nie wpłynie na super brzmienie :D Ktoś niech kupi i porówna do tonsila 13/50... czy w130s bo to ta sama cena hehe

Fajnie, mamy kolejny głośnik który:
- jest droższy niż reszta
- nikt go nie słyszał
- na 90% irek go już wykatował z każdej strony :D

Czy to prowadzi do rozwoju firmy? Wątpię... powinni zmienić politykę - np. wysyłać każdy nowy produkt jednej osobie z forum jakiegoś, aby ta napisała opinię.

Bo tak - kto wyda 180zł prawie na dwa malutkie wooferki STXa?

no tak, ale jednak rozwijaja sie, nowe produkty nowe technologie... predzej czy pozniej ktos kupi te wooferki.
ale na pewno to o czym mowisz byloby dobrym rozwiazaniem dla obu stron;)

No dobra. Głośnik fajny - fajna cena, fajny wygląd, ale o co chodzi z 15 cm ? Czy taki woofer ( bo z budowy nie przypomina on po prostu gł. niskotonowego ) będzie miał jakieś zalety w dźwięku .... ? Jestem tak ciekaw, że wydałbym te pieniądze, które mam przeznaczone na SC10N na ten głośnik .... Ale nie ma jeszcze jego pomiaru, to ciężko z TS'ami. Jakby zrobili taki głośnik 25 cm albo 27 to już nieźle - czaje. Ale na początek taki mały. No zobaczymy .... To co - kto kusi się pierwszy ? ! ? ! ? ! ? Pozdrawiam !

dj_zibi napisał:
STX olewa sobie rynek DIY wg mnie.
jak firma produkująca głośniki może diy olewać ? :|

prawda jest taka że co by to nie było to ciągle stx będzie ...
i tyle...

bartekgib, miKI dobrze podsumował twoją wypoweidź :lol:
No cóż, czekamy na pierwsze testy, kto odważy się wziąć go do dopu? W końcu to już nie kopułka za 20zł, więc szkoda byłoby wtopić. Nie podoba mi się tlyko kształt kosza, niepraktyczność w frezowaniu i wcale nie ładne.

O prosze... calkiem ladny glosniczek. Kiedys slyszalem ze planuja wprowadzenie jeszcze 42 estradowej. Moze byc ciekawie...

Toto się chyba nadaje jako średniotonowy...zobaczcie sobie charakterystykę,- ostry spadek juz poniżej 200Hz. :neutral:

tez na to zwrocilem uwage, i nie wiem skad te Fs =41Hz;
albo cos mi sie w glowie poprzewracalo moze...
jak tam patrze na to to nie wiem na ktore linie mam patrzec.... ale chyba trzeba na ta czerwona, to niby dobrze jest :D

No sam teraz czytam moją wypowiedź i coś niedowierzam, że mogłem napisać tekst o tak mocnej niespoójności :mrgreen: .... Zdarza się.

Co do głośnika : ciekaw jestem, i to potwornie, czy jego budowa pozwala na wyciągnięcie naprawdę dużego bassu. No ale nie ma co gadać - jeżeli głośnik 15 cm kosztuje prawie 90 zł to już jednak musi być on niezły. No jednym słowem - zobaczymy. Pozdrawiam !

UKA, ty lepiej przeczytaj co pisze p ocharakterystyką, jest legenda która linai d oczego bo w ten sposób slsy będziesz dawał na średniaki hehe

bartekgib napisał:
jeżeli głośnik 15 cm kosztuje prawie 90 zł to już jednak musi być on niezły

Ciekawe , to dlaczego seria 20-120- AK nie jest rozsławiona skoro to najdroższa 20stka stxa, bo jest do d... .

STX powinien wypuścic mniej ale lepszych głośniczków a nie zawalic sobie oferte padaczkami które ma teraz, dobrze że nie wprowadzili rozmiarówki 21 23 26 28 cm to każdy mógłby sobie co do centymetra rozmiarowo kupic :mrgreen:

Ostatnio cos stx sie rozkreca :) 18-120 , 30-300 AP, GDWK-10-200-8-AJ A teraz ta 15-stka. Cos sie zaczyna dziac :)

Irek go chyba ma, pisal tu na forum o nim... albo o jakiejs nowej 18 co ma wyjsc...
Swoja droga, glosnik wyglada zachecajaco.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót