Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No właśnie. Pomiar 10k jest bez sensu taką kartą bo ledwo zahaczasz 2 harmoniczną. Zrób pomiary stabilności.
Chciałbym rzetelnie porównać te wzmacniacze
To niestety nie jest mozliwe, bo nie istnieja rzetelne kryteria porownawcze. To rynek/ludzie decyduje czy cos jest dobre czy zle, mierzalne parametry nie maja tu nic do rzeczy.
Tak czy siak nie uzyskałem żadnej konkretnej odpowiedzi o te wyniki pomiarów uniampa i chyba nie uzyskam. Zaczynam wątpić, że jakiekolwiek istnieją.
to jest dostępne.
pomiary kartą dźwiękową są na tyle nie powtarzalne że mogą służyć tylko i wyłącznie do spr. poprawności projektu.
Więc moja karta jest wyjątkowa, bo wszystkie pomiary robiłem jednego dnia raz i potem trzykrotnie tydzień później i wszystko wyszło dokładnie tak samo.
DF SR i kilka innych rzeczy Irek podawał w temacie o Uni.Gdzie? Proszę nie ukrywaj tego jeśli wiesz.
O to mi chodziło:Więc moja karta jest wyjątkowa, bo wszystkie pomiary robiłem jednego dnia raz i potem trzykrotnie tydzień później i wszystko wyszło dokładnie tak samo.
Bez sensu jest porównywanie między sobą dwóch wyników wykonanych w różny sposób . Wpływ na THD będą mieć np ustawienia programu...Nie chodzi o powtarzalnosc pomiarow ale o ich wiarygodnosc. Najpierw mierzy sie sam system i okresla jego bledy a potem ich wplyw na wyniki pomiarow. Pomiar THD mozna wykonac na wiele sposobow i <0,01% mozna zaobserwowac znaczne rozbierznosci.
To który w końcu jest lepszy?
Bo każdy z Was odbija piłeczkę (czemu się nie dziwię)
Ale jeśli mi nie zależy aby wszytko było na jednej płytce, i dobrą jakość dźwięku to lepiej UNIEGO?
To który w końcu jest lepszy?