Nie rozumiem tylko ludzi ktorzy oceniaja dany produkt znajac tylko jego firme... :/ akurat to ze stx nie produkuje
glosnikow ktore porazaja nas swym dzwiekiem jest wiadome (bo troche nie ten przedzial cenowy) ale kazda firma tak
jak i alphard ma w swojej produkcj poprostu dziela... a takim dzielem stx-a jest wlasnie ax ktory tak jak juz
powiedziano gra rowno az do 5khz a w dodatku schodzi bardzo nisko... a zaskoczylo mnie stwierdzenie ze zamula... no
prosze jak moze zamulac glosnik ktory w rzeczywistosci jest 14 cm (producent podaje 15 ale jest to 14)... tu sie
nie zgodze gdyz mam ax-a i to nie jednego zaczalem od kupna 2 na monitorki a skonczylem jak na razie na 6 i mam
kolumny frontowe i monitory a zamiezam jeszcze robic centralke i jestem bardzo zadowolony glosnik schodzi
nieprawdopodobnie nisko a u mnie w budzie 22 litry na 2 ax-y basu jest tyle ze suba nie potrzeba... choc monitorki
8 litrow juz na basie ucierpialy to nie zgodze sie ze stwierdzeniem ze jest kiepski:/... (bas jest... ciagie rowno
az do 5 khz... a i glosniejszy jest od ushera...) a cena ze tanszy nie znaczy gorszy bo stx to nie firma na miare
peerless czy inne

i nie placi sie za nazwe i gdyby ten glosnik mial byc sprzedawany pod nazwa peerlees lub
scanspeak czy inne cudo to kosztowalby o wiele wiecej... ja jestem bardzo zadowolony z ax-a i na prawde polecam,
nie sadze ze ten usher jest lepszy... nie slyszalem ushera ale sadze ze jest gorszy... a kolega ktory kupil 2 ax-y
i jeden mial zle wycentrowana cewke mial pecha ja mam 6 i wszystkie 100% sprawne... a co zlego jest w wygladzie...
nic sa bardzo przyjemne a ramka kosza nie okragla pozwala na zrobienie wezszych kolumn... to chyba tyle

niedlugo
pochwale sie moim kompletem

ps( te ax-y maja na prawde duzo basu w budzie 22 litry na 2 glosniki i nie zamulaja

)a co do wykonania to jest lepiej niz zadowalajace...