Muszę się pochwalić że byłem wczoraj w Akkusie i właśnie te kolumny były podłączone - jeszcze ze zwrotnicami na zewnątrz

Po kilkunastu minutach odsłuchu nie pozostaje mi nic innego jak tylko powiedzieć że wyszedłem od nich z wytrzeszczem oczu i koparą na ziemi - taki efekt. Zestaw grał bardzo kulturalnie, ale z wykopem, siłą i mocą której bym się nie spodziewał. Na pierwszy plan wysuwa się nisko schodzący bas, ale za to bardzo dobrze kontrolowany, szybki z fajną stopą perkusji, nic się nie ciągnęło ani nie dudniło. Wszystkie detale w muzyce były słyszalne, oddech wokalistki, przeciągnięcie palcami po strunach, czy podmuch w ustnik trąbki

Oczywiście nie zabrakło tego co w kolumnach Akkusa najlepsze, przestrzeni, dobrej sceny, stereo, lokalizacji instrumentów. Kolumny moim zdaniem neutralne jeśli chodzi o jakość nagrania, dobrze brzmiały płyty testowe jak i nagrania flac czy nawet Mp3

Oczywiście była słyszalna różnica w jakości nagrań ale nawet MP3 brzmiało całkiem nieźle i nie raziło niedociągnięciami formatu kompresji. Chyba wiem jaki prezent na Święta sobie sprawie