• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

o audiofilach ;)

120% prawdy. Na szczęście mnie jeszcze ta choroba nie dotknęła. Ale kto wie co będzie za kilka lat :razz:

Kod:
po czym nadal szerzy herezje o sprzęcie audio i [b]zbawiennym wpływie bezpieczników na dźwięk. [/b]

uuuuuuaaaaaaahahahahahahahahhah
siła :D

hehehehehehe... tekst jest genialny :mrgreen: Mam nadzieje, że nigdy nie popadne w tak chore skrajności :razz:

p.s. Ta stronka fajnie udaje wilkipedie :wink:

bo caly projket wiki jest dostepny za darmo, kazdy moze sobie zrobic wlasna "wikipedie" ;)

Tylko czy jest sens niektórym "wytrawnym" audiofilom w jednej sekundzie rujnować ich talenty?:)
Różnicy w sprzęcie pewnie wychwycić rzeczywiście się nie da, ale jeśli miałbym zestawik za "set" tysięcy dostać w prezencie, na pewno nie pogardzę;)
RespeCt;)

Niebede ukrywał ze ja niesłysze az tak znacznych rurznic w brzmieniu sprzetu.... ale to moze dlatego ze dopiero zaczynam bawic sie w te klocki, jednak mysle ze az tak wybredny niebede...

nieslyszysz bo niemasz czego porownac - roznice naprawde sa ale watpie zebym uslyszal roznice na kablach

Ja myśle że różnice na kablach można usłyszeć ale w ten sposób że np. ciepło jakiś tam kabli bedzie powodowane zniekształceniami jakie wprowadzają a nie cudowną jakością. Podobny motyw jest z jakims tam niskośrednim vify, ma dość spore mieżone zniekształcenia a jego brzmienie jest ponoć ciepłe...

Ale to tylko moja mała teoria :P

roznice da sie uslyszac w IC, jakis za 5pln grubosci wlosa gra beznadziejnie w stosunku do porzadnego IC np na mikrofonowym przewodzie ... to jest oczywiste;) osobiscie mialem juz do czynienia z roznym sprzetem tym lepszym rowniez i za cholere nie da sie wyczuc roznicy miedzy kablami zalozmy od 50pln w gore.
najwazniejsze sa salidne wtyki, dobry kontakt to podstawa. te moga kosztowac i maja prawo.... no ale oczywiscie tak do 20pln za wtyk:D

sieciowki - sciema...
glosnikowe - jak dobra miedz to i taki za 5pln z polinku gra tak samo jak kazdy inny. (ponoc lepszy...;))

ooo kondensatory np w wysokotonowej sekcji maja wplyw na charakter... tak jak wejsciowe we wzmaku;) - serio;)

Powrót