• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Obudowa 17l dla STX GDN-22-120-4

Reakcji
0
Witam
Chcę zbudować subwoofer na STX GDN-22-120-4 i mam taka obudowe do subwoofera problem w tym ze ona ma tylko 17 litrów objetości to czy jak wstawię tam tego stx i jeszcze bas reflex to będzie to jakoś grało ? Bo chciałbym zaoszczedzić trochę czasu i pieniędzy na budowaniu nowej obudowy
proszę o odpowiedż

Robson132, to już zależy od Ciebie. Możesz zrobić sześcian, prostopadłościan a nawet kulę (jeśli potrafisz). Przejrzyj dział z gotowymi konstrukcjami.

wiecie gdzie można kupić tego STX GDN-22-120-SS może być używany, na allegro jest tylko jedna aukcja ale ten gość sprzedaje od razu parę

Mam suba na tym głośniku - w symulacjach winisd wypadał najlepiej spośród stx'ów, alpierdów itp. obudowę mam około 30 litrów, strojenie BR 6x18cm i powiem, że potrafi zejść bardzo nisko, gra nieźle jak na swoją cenę. głośnik dałem od spodu na ścianie lekko pochylonej do przodu, na froncie otwór BR. Gra jako pasyw z kinem domowym JVC. Jak dałem kiedyś w palnik na Arno Cost And Arias - Magenta to sąsiad piętro wyżej wydzierał się z balkonu bo go kopało przez podłogę. Czasem lekko przymuli, bardziej do czarnej bezmyślnej muzy i kina niż do rocka.

:???:
STX GDN-22-120-SS tego głosnika nie można nigdzie dostać wiec pomyślałem że kupie GDN-22-200-8-SC powiedzcie co o nim sądzicie bo nie jestem pewny czy go kupić

Powrót