• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Obudowa dla magnatów?

• Autor wątku Autor wątku bass
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam!
Mam pytanie jaką obudowe wybrać dla 2 głośników magnat x-press 12" tych niebieskich w jakiej obudowie lepiej zagrają b.r czy closed?Widziałem w media markt że tam mają obudowy br i zamknięte dla tego głośnika.
Pozdro!

bass, jestes na forum jakis czas i nadal nie wiesz? po pierwsze WINISD i do wymulacji...
a po drugie to kiepskie glosniki;)

Może i kiepskie ale mi pasują :grin: a propo winisd to winisd wariuje gdy głośnik ma niskie qts.I nic z tego mi nieliczy ale już znalazłem wymiary i litraż do tych głośników.Jak myślisz wystarczy 50litrów zamknięta na jednego?

[ Dodano: 2008-02-09, 19:30 ]
A gdy głośnik ma QTS równy 0.6 to oznacza że mogę go wstawić i w zamkniętą jak i otwartą?

bass napisał:
a propo winisd to winisd wariuje gdy głośnik ma niskie qts.I nic z tego mi nieliczy
ale mam nadzieje ze sam wpisywales pojemnosc obudowy i strojenie?? bo jezeli myslisz ze program odwali cala robote to jestes w bledzie...

bass napisał:
Czasem program samliczy dobrą pojemność a czasem nie.
ta, w przypadku jednym na 100...

Rok jesteś i artów nie przeczytałeś ?
bass napisał:
A gdy głośnik ma QTS równy 0.6 to oznacza że mogę go wstawić i w zamkniętą jak i otwartą?
Arty są po to żeby je czytać, więc teraz je przeczytaj i nie zadawaj już pytań na które znajdziesz tam odpowiedź.

Arty czytałem!
To tylko powiedz ktoś w jakiej ten głośnik obudowie da z siebie wszystko?

mieć to i ja mogę, pytam czy wiarygodne ? Skąd je masz ? Ktoś na elce kiedyś mierzył chyba...

A mógł byś znaleźć na elce no bo wiesz co u mnie z elką :lol: Blokada!

[ Dodano: 2008-02-10, 16:11 ]
A parametry to mam ze strony magnata.

[ Dodano: 2008-02-13, 16:48 ]
Zrobiłem na te magnaty skrzynie i tak są 2 komory każda po 40litrów br wystarczy na jednego te 40litrów?

Powrót