• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Obudowa labiryntowa do astry 92r ?

Do auta srednio bo to nie glosnik CA.. rozna moze byc jego zywotnosc w aucie (co oczywiscie zalezy od aplikacji).

n_omyzs napisał:
rozna moze byc jego zywotnosc w aucie (co oczywiscie zalezy od aplikacji).
akurat o żywotność tego stxa bym się nie przejmował :)
No cóż - propozycja jest dość tania, ale za parę dyszek więcej masz JBLa gt4 który zagra w wozie jednak sporo lepiej i jest mimo wszystko głośnikiem lepiej wykonanym od tego stxa.

To zależy od preferencji słuchacza. ednak ze względu na duże podbicia basu występujące w aucie, oraz niewielką przestrzeń do nagłosnienia obudowa zamknięta może być lepszym rozwiązaniem. Niewątpliwie wielką zaletą zamkniętej jest niewielka objętość skrzynki.

plastek88 napisał:
a jeszcze mam pytanko . w aucie jaką najlepiej stosować obudowę zamkniętą czy z br?
UKA napisał:
To zależy od preferencji słuchacza.
oraz od głośnika, nie każdy zagra w br, tak samo jak nie każdy zagra w closed.
Nie można odpowiedzieć na tak zadane pytanie, to jakby zapytać czy lepsze są blondynki czy brunetki ;)

jemu akurat closed nie służy szczerze mówiąc , podobnie zresztą GT4.
Szkoda że br jest już spora...

Pawel S., nie ma to jak na temat ;)

plastek88, jak Ci wymiary nie przeszkadzają - mam na sprzedaż głośnik 18' który potrzebuje obudowy ok 250litrów. Akurat do Twojego bagażnika ;)

a jaki to gł ? ile za niego chcesz i jaki wzmacniacz do niego potrzebuje? i gdzie kupie taka obudowę :razz: ??

Parametry:

Xmax 6mm.
Wzmacniacz najlepiej zmostkowany 250W - 300W a obudowę trzeba zrobić samemu ;)
co do kwoty - musze zobaczyć ile kosztuje na stronie producenta, ale myślę ze za ok 200-250zł by poszedł ;)

plastek88, był w piecyku basowym u kolegi. Wziąłem go bo miał fajne brzmienie i zrobiłem z niego suba ;) To kopułka tylko troche wgnieciona była. Na życzenie mogę wkleić nową z STXa.

Powrót