Witam. Zbudowałem subwoofer według projektu firmy STX. Mam tylko małe pytanko. Wie może ktoś jakie wymiary maja br. w tym pudle gdyż nigdzie nie moge tego znalec.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
wyjscia masz 2Drifter123 napisał:Wyszło ze najoptymalniej jest gdy bassrefleksy maja wymiar 8cm srednicy i 27 długości. Wtedy bass jest najniższy i membrana jest stabilna (nielata bezsensownie) , lecz słychac niezbyt przyjemny swist powietrza wydobywajacego sie z bassrefleksów
czytaj moj podpisDrifter123 napisał:Mam jeszcze pytanie co do wygłuszenia bo sa różne opinie. Jedni mówia ze wcale sie nie wygłusza subwooferów z bassreflexem a jedni ze jakimis gompkami lub watami. Co Wy o tym sadzicie.
widac ze trafiles na opinie fanatyka tonsila lub jakas bardzo stara opinie...Drifter123 napisał:Mysle o czyms na głosnikach tonsil "duzo lepsze lecz drozsze" lub STX " wmiare dobry zamiennik"
a zdobedziesz 3 identyczne na reszte zestawu?Drifter123 napisał:Posiadam dwie zniszczone kolumny TONSIL ZgC 60-8-670 " głosniki do regeneracji i obudowa do fornirowania" . Moze to by sie nadało jako front.
a my caly czas powtarzamy ze dobre kino to 5 identycznych kolumn...Drifter123 napisał:Mówiac ze te kolumny nadadza sie na front myslałem zeby do nich dorobic cos na tył i centralny
Nie powiedziane, nigdzie tego w standartach nie ma. W THX wrecz wymaga sie zeby tyły były inne..Pawel S. napisał:a my caly czas powtarzamy ze dobre kino to 5 identycznych kolumn...
pegelmesser napisał:Nie powiedziane, nigdzie tego w standartach nie ma. W THX wrecz wymaga sie zeby tyły były inne..Pawel S. napisał:a my caly czas powtarzamy ze dobre kino to 5 identycznych kolumn...