Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
no a jak mam obliczyc obudowe pod 2 glosniki?? nom bo obudowe na suba oblicze majac dane tego glosnika i wzory no to litraz oblicze tej obudowy i potem sobie wyiary dobiore no ale wlasnie nie wiem jak mam 3 glosniki kolumne jak obliczyc obudowe zeby dobrze bylo wiem ze nie bedzie zadnych przegród, to są 3 głośniki:
sc10n wysokotonowy to chyba dla niego wszystko jedno w jakiej obudowie bedzie czyli jego poprostu włoze bez uwzględniania obudowy dla niego no ale obok niego bedą szeregowo wpięte 2 ARN150 niskotonowe a dla nich juz pojemnosc obudowy sie liczy i to bardzo dla jednego bym policzył ale dla 2?? co mam poprostu policzyc dla jednego i pomnozyć razy dwa?? no wątpie więc prosze o pomoc i jakieś wskazówki
tekero sorki ale w takim razie ja jestem ślepy chyba w dziale wlasne kostrukcje Yoshi_80 nie ma zadnego postu swojego zadnej konstrukcji no chyba ze ta wyszukiwarka nie dziala jak trzeba nie widze nigdzie kolumn Yoshi_80 wogole nie widze zadnej jego konstrukcji tam no zero
oooo wkoncu znalazlem cos podobnego ale nic tam nie ma o Yoshim napisane no ale to nic: http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=6702 to sa monitorki Dj'a Sms'a no i własnie ma je 2way na tych przetwornikach co ja chce czyli arn150 8ohm i sc10n 8ohm z tą różnicą, że ja chce 2 arn150 4ohm i sc10n 8ohm z tego co tam widze obudowe do tego zastosował 9L i strojenie br 46Hz czyli w moim przypadku mam zastosować dwa razy większa obudowe od niego?? czyli 18L i strojenie też br 46Hz??????
to ja jeszcze tak zapytam moze dacie mi link do tego slynnego opisu tych slynnych kolumn Yoshiego ja jestem tu nowy i nie zabardzo jeszcze sie orientuje no ale chcialbym je tez zobaczyc a nie ze tylko kopie tych kolumn bylbym wdzieczny o jakies linki bo jak nie to bede musial samego stworce pomeczyc
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.