• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Odchudzenie Wzmacniacza

Reakcji
0
Witam posiadam wzmacniacz Pioneer i dobudować do niego bym chciał dodatkowy kanał do subwoofera.Wzmacniacz ma wbudowane 2 kieszenie na kasety i teraz sie pojawia pytanie czy jeżeli wybebesze te wszystkie mechanizmy i płytke odpowiedzialną za modul kaset to wzmacniacz będzie działał normalnie?Wydaje mi się,że tak ale wole zapytac.Dzieki za rady...

Kolego tu nikt chyba z fusów nie wróży. Działać powinno jeśli zrobi się to odpowiednio. Podaj Model, a najlepiej poszukaj schemat o drazu.

Schemat a to dobry żart znajdz cokolwiek po polsku na temat tego wzmacniacza.... Model DECK Amplifier-Z73 Pochodzenie Holandia,dużo żeczy fajnych można tam dorwać za grosze.... :)

Ehh kolego schemat to tylko symbole, które są ogólno stosowane, więc jak mają być nie po Polsku?

Karol1991 napisał:
Wiem,wiem zamieszałem sie troche....Tak czy tak nie ma nigdzie schematu :neutral:

hmm Karol w sumie można powiedzieć, że jesteś nowy na forum a już zaliczasz wtopy
wujek google znalazł wynik już w pierwszej 5

w pierwszej piątce wyników angielskich są manuale z circutami, za bodajże 12$

nie wiem, w elektronice raczej buduje się modułowo, więc może działać
ale równie brak modułu może dla systemu oznaczać błąd

bez circuta 50/50

Ciekaw czy starczy Ci miejsca żeby tam coś upchać, jeszcze z tego dodatkowego wzmacniacza trzeba jakoś ciepło odprowadzić.

sebastian91 napisał:
no i oczywiście chyba czy mocy z trafa starczy na ten wzmaczek
Mam zamiar zamontowac drugi trafo.Zdjecia wrzuce wieczorem.

[ Dodano: 2009-11-12, 19:33 ]
Cel osiągnięty :

A to co wybebeszyłem:

Powinnien się zmieścić transformator 600 Watt , 2x 2762 i filtr.

Miejsca jest sporo więc spokojnie starczy na trafo 600W czy ja dobrze widze ze tam siedzi ekranowany traf.A na czym chcesz zrobić wzmak do tego suba :?:

Mostek AVT2762 wymienie tranzystory na IRFP250 :) teraz własnie dostałem filtr do suba i próbuje go podpiąć pod tamto trafo ale nie wiem gdzie jest jakie napiecie....

Powrót