• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Odchudzenie Wzmacniacza

nie wiem czy można ale jest sposób chyba obniżenia diodą prostowniczą niech ktoś bardziej doswiadczony sie wypowie ale itak wzmak pobierze napicia to spadnie jescze może sie nie uszkodzi

Wydaje mi się,że jest błąd na płytce c3x2 sa połączone równolegle w spisie jest napisane ze powinny miec 1x 150 nF lub 1x100 i 1x50 ale skoro sa polaczone rownolegle to ich pojemnosc spadnie...?

Być może trafiłeś na płytke z tej serii ktora jest zle zaprojektowana przeczytaj link który podałem tam jest podobny problem do twojego fakt że ma 5 lat ale może pomoże mniejmy nadzieje :smile:

Karol1991 napisał:
ale skoro sa polaczone rownolegle to ich pojemnosc spadnie...?
ich pojemnosc wypadkowa bedzie ich suma. W przypadku rezystorów jest tak jak mowisz.

[ Dodano: 2009-11-13, 02:21 ]
Karol1991 napisał:
ale skoro sa polaczone rownolegle to ich pojemnosc spadnie...?
ich pojemnosc wypadkowa bedzie ich suma. W przypadku rezystorów jest tak jak mowisz.

Karol1991, pytanie może być głupie ale... Ten układ zasilasz prosto z trafa czy masz za trafem jakiś zasilacz podłączony?

[ Dodano: 2009-11-13, 06:23 ]
I do zdjęć włącz jakieś normalne światło bo na takich to g...o widać :???:

Zasilany jest z trafa od wzmacniacza zasilanie złapane na kondensatorach filtrujących,ten kit to strata kasy,nie polecam nikomu tego kupować,buczy,pierdzi,głośnik lata jak głupi a czasem w ogole nic nie słychac...Jaki kit polecacie na filter? żeby było te 12 db....

coś z nim jest nie tak bo na pewno jak jest z nim wszystko dobrze to tak nie pracuje, coś jest skopane...

Sprawdzałem wszystkie elementy , wszystko ok , może być że poprostu nie będzie chodził z tym wzmakiem?

Powrót