Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ulalala... Ile to będzie mieć mocy? Montaż na radiatorze jak obecne czy prostopadle?
Będą jakieś zapisy na PCB nowe, tzn na trzy pary?
Piszę się...
Zapytam tylko autora, czy irf240/9240 się nadadzą tutaj? Ewentualnie, czy warto dopłacić do lepszych?
To ja chcę. Dobra alternatywa dla wersji SMD - całe szczęście, że jeszcze nie zacząłem lutować, będzie prościej ^^
Witam
W ramach "małych" rozważań nt.możliwości kształtowania dźwięku w tym wzmacniaczu - czy ktoś ma jakieś doświaczenia, obserwacje jak poziom DC offset i prądu spoczynkowego mogą na nie wpływać? Wiem, że zapewne parametry podane w instrukcji uruchomienia przez kol. gavron04 są optymalne dla zapewnienia stabilności pracy układu, ale może niekiedy warto spróbować gdzieś "podjechać", żeby może usłyszeć coś ciekawego?
Z tego, co się orientuję, to DC offset powinien być najlepiej bliski zero, choć niektorzy twierdzą, że przy wartościach z zakresu 15-50mV może zacząć dominować 2 harmoniczna, która dla lubiących lampowe brzmienie może być ciekawa.
Co do prądu spoczynkowego to pojawiają się opinie, że przy dobrych radiatorach warto ustawić go sobie na wyższym poziomie (oczywiście majac dobry budżet na rachunki za prąd) , bo wzmacniacz zaczyna grać "inaczej"..
PS.Znam stwierdzenie, że "skoro coś działa dobrze to po co to zmeniać"![]()