• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Odtwarzacz multimedialny - FLAC z USB

Ja szukam czegoś podobnego z przyzwoitym przetwornikiem analogowo cyfrowym, aby podpiąć pod niego dysk i oglądać film z dobrą jakością dźwięku.

Z tym jest właśnie problem... :) Znalazłem jeden, ale wydatek ponad tysiaka trochę mija się z celem... Szukam czegoś do 3stówek, ale musi mieć w miarę dobry dźwięk z tego, a nie że z laptopa lepiej wszystko brzmi...

Ja szukam czegos takiego od dawna tylko jako priorytet postawilem ze musi byc wyswietlacz z utworami zeby nie trzeba bylo wlaczac telewizora/monitora.
A o dobrym przetworniku mozecie zapomniec, byle bylo wyjscie cyfrowe i tylko zewnetrzny DAC.

Ja szukam czegos takiego od dawna tylko jako priorytet postawilem ze musi byc wyswietlacz z utworami zeby nie trzeba bylo wlaczac telewizora/monitora.

Bardzo wątpliwa sprawa, też szukałem. Można się pobawić mini pc na płycie mini ITX. Jakiś mały linux, wyświetlacz na USB, odbiornik IR na USB. Może też być router z openWRT i USB

Bez sensu! Za duzo roboty i pieniedzy.

Obecnie najsensowniejszym wyjsciem jest kupienie odtwarzacza MP4, obserwuje od dawna poczynania firmy vedia. Maja elastyczne podejscie do rynku, modyfikuja oprogramowanie na potrzeby ludzi z forum. Zobaczymy jak dalej technika sie u nich posunie, brakuje tylko wyjscia spdif ktore zdaje sie sam procesor ma, wiec tylko zasilanie, obudowa i mam co chcialem.
Dotykowy ekran i odtwarzanie wszystkiego.

Powrót