• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Odtwarzacz płyt Audio by Kamil

Status
Ten wątek został zamknięty.
Reakcji
0
Witam!!!

Oto moja nowa zabawka zrobona z nudów :D A jest to mianowicie Odtwarzacz płyt AUDIO.

Założenia

Potrzebowałem cd-ka do odtwarzania muzyki , wiec postanowałem zrobić.

Elektornika

Całość opiera się na CD-ROM do którego dołozyłem zasilanie składające się z stabilizatorów LM 7805 i 7812 przykręconych do obydowy cd-romu, zasilacz skłąda się 2 kondów 470uf/16v oraz mostka do tego trafo 1A

Obudowa

Obudowe wykonałem z sklejki oraz płyty MDF, całośc sklejana skręcana następnie kilkakrotnie szpachlowana do uzyskania idealnej powieszchni. Jako wykończenie uzyłem Forniru oraz sprayu czarny mat

Efekt końcowy

Odtwarzacz chodzi dobrze nie ma z nim narazie problemów odtwarza płyty audio różnież te nagrywane na komputerze.

Fotki:

Pozdrawiam!!!

Ehm... Przypomina mi to niektóre DIY z Elki typu "Podłączyłem diodę 12V na 24V przez rezystor - co o tym sądzicie?" :|

Mogłeś chociaż wrzucić tam napęd Creativa z pełnymi opcjami - przewijanie tył przód, zmiana tracków itd...

Mi tam sie podoba :)
Moglbys napisac jak odbywa sie caly proces odtwarzania??
Wrzucasz plyte a on od razu odtwarza po kolei utwory??
Pozdrawiam!!

esh0
No mogłem dać inny napęd ale chodziło mi żeby nic na tą konstrukcje nie wydać i tak się stało.

dulin7
Proces odtwarzania przebiega normalnie wkłądam płytkę odrazu ją wyczytuje i gra, w kazdej chwili moge przełączyć na inny utwór

Bosheee elektrode koles zasmiecasz i teraz diyaudio ...

jutro kupie obudowe usb wloze tam cd'ka podlacze kalbe i umieszcze jako diy ...

jeszcze zeby obudowa byla jakas super alu + miedz + anodowanie i proszkowanie moglbym to przełknąc ale to ...

Moja sprawa co zaśmiecam, tobie ... do tego :D , wiesz to sobie kup i zrób mi o tym nie pisz, mi obudowa sie bardzo podoba i jest pięknie :) Pozdr.

Fajnie, ale trzymajmy jakiś poziom konstrukcji na naszym forum. Jak pomaluję sobie pokój, to też mam pokazać? Dajcie spokój...

Temat zamykam. Nie ma o czym nawet dyskutować.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót