• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Odwieczny problem - gło?nik!! POMOCY!!

Reakcji
0
Mam pare pytań. Jaki głośnik byscie mi polecili z 20-stek w okolicach cenowych tak kolo 50 zł za szt.. Najlepiej do obudowy otwartej. Myślałem nad LW800 ale nie mam do niego wiarygodnych parametrów.Na stronie eltaja sa ale Qts jest ponad 0,5 :(.
Najlepiej jakby był ze skutecznoscia conajmniej 90db- lubie pozadne pierd.... :)

Prosze o odp.

Fajnie ze masz 50 zł alezmartwie cie taki glosnik nie istnieje ;) a jak juz jest to jest nic nie wart

obudowa otwarta?? - bez jednej scianki??:)))

a tak na serio to jestes skazny na cos ze stajni alpharda albo stx.....lepiej zagra tesla ale nie tak efektywnie
twoje zalozenia spelnia tonsil legenda ale to jest 140pln

Mając 50 zł to lepiej wziąć dziewczynę i iść do kina. Ale mając 500 zł to bym na kino pożałował...

kup stx'a 23/120/4SC nie zejdzie za nisko ale będzie napewno głośny :) obudowa około 30litrów strojenie na 40Hz.... albo jak radzi stempel kino :P ale moze ci na popkorn nie starczyć :P

Powrót