• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ofeeertaaa!

Reakcji
14
Jak w temacie.Poszukuje osoby która podjęła by się zbudowania filtra subsonicznego i dolnoprzepustowego z zasilaniem 12V(auto).Chodzi oczywiście o jakość budowy tzn.płytka no i parametry :) Mam co prawda schemacik od Irka(jeszcze raz dzięki!)ale:
-brak czasu
-moja kolba ma za duży grot do scalaków ;)
-no i robie wzmaka 250W a właściwie to kit składam
Jeśli znajdzie się osoba która jest w stanie podjąć się pomocy,oczywiście z uwzględnieniem finansów,to bardzo proszę o kontakt,najlepiej email.
PZDR
P.S.
A może jeszcze jakaś korekcja?Walcie śmiało!A,i całość,tzn.filtracja będzie montowana w zasięgu kierowcy tak aby była możliwa regulacja na bierząco.

Nielepiej kupić??Używany crossover samochodowy pioneera można nieraz okazyjnie dorwać za 70zł.

Umberto wypadałoby napisać do IGODA :] ...Jaki kit składasz? tzn co to jest AvT, Jabel? nie widzialem kit'u wzmaka 250watt...

Dzięki za sugestie ale co do kupna jakiegoś kitu to pozostaje problem zasilania,kupowanie używki też stoi pod znakiem zapytania,niewiadome parametry.Ja planuje sobie subsonic do 20Hz a filtr dp 20-80/100Hz no i wszystko zasilane z akumulatora.A wzmak mój to kit z Praktycznej elektroniki,nie wiem czy dobry ale sie zobaczy.
No ale chyba sie sam pobawie,schemat filtra z 12V mam i jak sie przyłoże to w subsonicu zkopiuje zasilanie,może zadziała....
PZDR

Powrót