• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Oferta Tonsila?

Reakcji
0
Czy w ofercie tonsila jest jakiś głośnik średniotonowy o zawieszeniu gumowym a nie piankowym? Jaka jest różnica miedzy pianką a gumą ?

Guma po jakimś tam okresie czasu zaczyna twardnąć i również pękać....jednak ten okres jest ok 2-4 razy dłuższy niż w przypadku pianki(tonsil ok 12 lat)

zajaranyy, chodzilo ci chyba o glosnik GDN 13/50/9.
Sa tez glosniczki z serii GTC, czyli jesli sie nie myle sa stosowane w kolumnach Tonsila, oraz wysylane na eksport. Niestety nie znajdziesz chyba nigdzie ich charakterystyk.

hoosar, do GDN 13/50/9 - 6 Ohm i 12ohm charakterystyka jest na stronce tonsial a poleciłem go bo ma pasmo 150-10000Hz czyli miodzzio dla średnich tonów

zajaranyy napisał:
hoosar, do GDN 13/50/9 - 6 Ohm i 12ohm charakterystyka jest na stronce tonsial a poleciłem go bo ma pasmo 150-10000Hz czyli miodzzio dla średnich tonów
Ja nie powiedzialem ze nie ma charakterystyki do tego GDNa, tylko ze do GTC nigdzie nie mozna znalezc.
Na conradzie sa tylko podstawowe dane przetwornikow, ale juz charakterystyk niestety nie ma.

souL, zwracam honor. Niestety nie znam niemieckiego i nie wiedzialem ze trzeba tak zrobic.

Powrót