• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Okazje na ALLEGRO !!!

peerless w cenie stxa
a zapewne i tak dlugo tam bedzie dostepny :/

---------- Post dodany o 23:36 ---------- Poprzedni post o 23:31 ----------

hmm nie wiem czy kazja ale za taki zestawik fajna cena

http://allegro.pl/tonsil-zgc-40-8-51...281082798.html
zestaw bardzo fajny. sub moze troche meczacy ale na poczatek bardzo dobry zestaw. tylko ze membrany nie sa oryginalne! wiec ten zestaw wart jest jakies 100-150zl a nie 400!

ceny ma mocno wygorowane!

Te kolumny sony które wystawia, to jakby do nich dołożyć Visatona TW30 oraz zrobić zwrotkę, to nie jeden mógłby się zdziwić - basem to gra tak, że suba nie potrzeba nawet przy mocnej muzyce.

Nie mogę sobie tego wyobrazić, że zestaw z plastikowej wieży gra dobrym basem :) Może to przez to że dalej w domu stoi Panasonic SC AK45, fakt basu jest dużo, ale tego dudniącego...może jestem uprzedzony :)

Nie mogę sobie tego wyobrazić, że zestaw z plastikowej wieży gra dobrym basem Może to przez to że dalej w domu stoi Panasonic SC AK45, fakt basu jest dużo, ale tego dudniącego...może jestem uprzedzony

To te same głośniki Sony co robimy na nich konstrukcje :) Owszem, front jest plastikowy i zdarzy się że czasem gra - ale do 4x16,5cm uzupełnienie subem 8' 250W nie miało sensu wgl, bo kolumny go zagłuszały. Czy taki dudniący - strojenie na 50Hz, mam blisko ścian to i podbijało 80Hz, ale słuchać się tego dało i głowa nie bolała. Nawet pracowały jako subwooferki w samochodzie przez krótki okres czasu :) Oczywiśćie hajend toto nie jest, ale da się fajne rzeczy wykrzesać z tego.

Można próbować z TB którego zamawialiśmy z PartExpress i basy dać jako dopałka od dołu.

Można próbować z TB którego zamawialiśmy z PartExpress i basy dać jako dopałka od dołu.

No właśnie pomyślałem o tym, żeby to wybebeszyć. Ale jeśli mówisz że to te same basy co kevlarowy sony to chyba nie ma sensu w przypadku gdy chciałoby się robić konstrukcję na jednym basie...

Ale alternatywa całkiem niezła dla początkujących, szukających głośników przyzwoitych na dodatek nie drogich :)

A BTW o jakiego TB chodzi, bo nie znam tematu :)

Ale tam siedzą 2 różne przetworniki prawda ? Nie wiem jak bebechy ale dustcapami się różnią tak na oko.

Tak, dwa różne, ten na dole to bardziej subwooferowy, o wiekszym skoku, coś jak 17SW, oczywiście bez przesady, a ten wyższy to midbas, który też za dużo nie ciągnie do góry, taki bardziej kick. Pracują we wspólnej komorze i są przez sony tak dobrane, że osobno nie grają :P

To nie ja go kupiłem człowieku. Wbiłem szpilę Pawełkowi jak tylko zauważyłem, że znowu "jego słowa się sprawdziły".

Nie wiem w czym jest problem?
Kontroler teoretycznie da ci max 500mA, a są dyski przenośne zasilane z USB, które mogą pociągnąć więcej, wtedy taki kabelek się przyda.

Powrót