• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Okazje na ALLEGRO !!!

pisałem pisałem, teraz czekam na odpowiedź ;) Wystawili by wsystko co maja a nie bawia sie w aukcje po 8szt. :cool:

Jedna parke ożenie z ARN116 a druga wspomoże ARZki (jak narazie w celach testowych)

ŁukaszN, tez wzialem na probe 2szt. moze wspolna wysylka?:)

[ Dodano: 2008-08-31, 19:34 ]
ps. ktos ma pomierzone te glosniczki?
wydaje sie idealne do ARN116.

ciekawe tez moga byc do auta;)

mIKI, ja już wpłaciłem kase, jak chcesz to powiedz zeby twoje głośniki dorzucili do mojej paczki. Ja później potwierdze :)

P.S. mIKI ja mam ARN116, niedługo sie nimi pobawie, wiec dam Ci znać ;) A jak chcesz jakieś pomiary to Yoshi kiedys miał te głosniczki (arn116) wiec pewnie i je pomierzył ;)

No jak by się znalazł jakiś projekcik zwrotki to chętnie bym z niego skorzystał jak by mi ktoś go użyczył.

ŁukaszN, wplacilem i napisalem ze maja wrzucuc do twojej paczki - oddam ci polowe za wysylke;)

Hej mam te głośniczki, kupiłem je do samochodu. Jestem w trakcie ich montażu wiec nie wiem jeszcze jak będą grały w aucie, ale testowałem je w domku.
Podłączyłem zamiast sc10n i grały bardzo przyjemnie. Troszke inaczej niż viaston, Sc10n gra delikatnie, a missiony troche jakby bardziej zapiaszczone, ale jak za 8 zł to super.
Tak na słuch to mają wmiarę równą charakterystykę. Przenosza tak gdzieś do 16-17kHz. Ale to trzeba by obadać. W sumie jak znajde chwil to postaram sie je pomierzyć. Wcześniej o tym nie pomyślałem :)

Pzdr Devolt

devolt napisał:
Troszke inaczej niż viaston, Sc10n gra delikatnie, a missiony troche jakby bardziej zapiaszczone,
z czasem sie wygrzeje i sytualcja sie poprawi. jednak ta cecha nadal zostanie. ale wcale nie sa zapiaszczone - zmien zrodlo na przynajmniej FLAC :P

Teraz pól forum będzie miało w autach te misionny :) ja je będe żenił z visatonami w100sc (leżą i się kurzą). Pójdą do golfa na przód. Obserwójąc aukcje to schodzą lepiej niż ciepłe bułeczki :)

Testowałem je na CD tłoczonym - nie używam MP3 do testów :)
Ale całkiem możliwe, że nie były jeszcze wygrzane, pograły u mnie raptem ze dwa dni.
Teraz tak sie zastanawiam, co musze zmienić w zwrotnicy, bo nie wziołem pod uwage ze to 8 ohm :)
Mam taką od zestawu tonsil speed 1700, jest tam podział 3500hz lub 6000hz do wyboru, ale dla 4 ohm zapewne.

P.S
Powoli kończe zabudowe pod missionki :)
01-09-08_1935.jpg

Nie na temat...
oooo moje dwie lampki :mrgreen: poznaje po plamce na opakowaniu :mrgreen: hehe

bez zdjęć wnętrza ja bym nie ryzykował

Powrót