• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Okazje na ALLEGRO !!!

Nie na temat...
pegelmesser napisał:
Nie jestem płatnikiem VAT - wiec go nie powinienem płacic hehe.
a ja jestem i mi na rękę jak mogę wziąć na prawie wszystko f-vat
odliczyć od podatku
każdy musi zapłacić podatek vat a ja mogę go dodatkowo odliczyć
oczywiście nie na wszystko

No i to jest bzdura powinni VAT zlikwidowac, to przeciez fikcja, firmy i tak sobie to odliczaja a po d..ie dostaje szary czlowiek na koncu ktory placi za produkt 10 razy rozne podatki.

Nie na temat...
pegelmesser, no nie inaczej. W zeszłym tygodniu Krzysztof Rybiński u Kuby Strzyczkowskiego w radiowej Trójce jasno stwierdził, że VAT to nic innego jak podatek "nałożony na najbiedniejszych" - a ten pan, jak by nie było, chyba coś wie na ten temat ;) .

Nie na temat...
amdr, a czy ty kiedykolwiek widzial pit?
Masz tam zryczaltowana kwote wolna od podatku

Ciekawe skąd sprzedający wziął pobór prądu 530W i moc RMS 270 jeżeli na trafie jest napisane 270W.

Tak, czy inaczej powinno się podawać moc nominalną urządzenia. Już przerabialiśmy wzmacniacze o mocy 1500 W PPMO z trafem 40 W.

Powinno sie, to nie znaczy ze sie musi. Niestety nie ma na to dobrych norm. Nawet UNI nie wytrzymuje testu mocy znamionowej sinusem 1kHz bo radiator sie robi goracy i wywala zabezpieczenie. Moc znamionowa to taka przy ktorej urzadzenie moze pracowac nonstop.

Powrót