• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Okazje na ALLEGRO !!!

Łobosz, ale bydlaki ;) Zastanawia mnie jak taki mały głośnik potrafi wydobyć dość sporą ilość basu jak na ten rozmiar i rodzaj głośnika.

ja tez ale lampa ma 8 Ohm
A jakie używasz? Myślę, że to nie byłby zbyt duży problem zmodyfikować przekładnię traf do impedancji 16 omów. Ewentualnie dowinąć dodatkowe uzwojenie o odpowiedniej przekładni, jeżeli masz miejsce na rdzeniu. Tylko, że z tym to już wiążą się koszty.

google twoim przyjacielem jest - po wpisaniu sonido wyskoczy Ci kilka tematów na różnych forach, m.in. na diyaudio.com oraz strona producenta na Węgrzech.

A co jest takiego specjalnego w tych przetwornikach? Grają dobrze całym pasmem? Ciężko trochę uwierzyć by to dobrze grało :P Może ma ktoś jakieś info na ich temat?

slyszalem je na audio show pare lat temu. zadziwilo mnie bardzo ich brzmienie. nic im nie brakowalo i zadziwiajaco dobrze basem graly. co najciekawsze - to byly jedne z najtanszy kolumn jakie widzialem na AS!

tak, u tego ruska
zupelnie niepozorny pokoj a najmilej go wspominam ;)

---------- Post dodany o 22:23 ---------- Poprzedni post o 22:20 ----------

Ciekawie wyglądają Pawle, to jest horn?
.3lite cena jest okazją, widziałeś ile kosztują nowe od producenta. Myślę, że jest to okazja, pomimo, że nie miałem okazji słuchać tych głośników.

W sumie ja je mogę kupić, akurat trochę kaski mam na boku więc to nie byłby problem ale też z drugiej strony 500zł nie chodzi piechotą :P

No i mogłyby być 8 ohmowe.

Ale tak czy siak wątpię czy by szybko doczekały się obudowy, w tej chwili robię monitorki na Usherach 8948A i 9950.

propozycja ciekawa ale szkoda, ze nie 8 om bo sam bym je kupil
juz kiedys sie za nimi rozgladalem
jak by bylo kilku zainteresowanych to bylbym chetny na jakies wieksze zamowienie

Ktos ma moze chrakterystyke przenoszenia tych glosnikow bo jakos nie moge znalezdz ?

Ciekawie wyglądają Pawle, to jest horn?

z tylu byl b-r wiec obstawiam na TL z zakonczeniem w formie B-R

---------- Post dodany o 16:52 ---------- Poprzedni post o 16:46 ----------

a czym się to różni od mat wygłuszających krajowej produkcji, po 6zł za arkusz ??

oj teraz juz przegiales...
kup po 1 macie i przyklej na drzwi a sam sie przekonasz
jezeli nie uslyszysz roznicy w brzmieniu to przynajmniej z szacunku dla wlasnej pracy i czasu kupisz markowe drozsze ;)

oj teraz juz przegiales...
kup po 1 macie i przyklej na drzwi a sam sie przekonasz
jezeli nie uslyszysz roznicy w brzmieniu to przynajmniej z szacunku dla wlasnej pracy i czasu kupisz markowe drozsze ;)

niektorzy wola jakies app czy cos w tym stylu co niby powinno tlumic ;) szkoda by mi bylo czasu na robote z tym a pozniej tego zrywanie. Takich ludzi sie nie przekona ;) dla kogos kto stawia na jakosc dobra okazja gold w cenie silver i to i tak w niskiej cenie. na maty nigdy nie ma promo wiec okazja

Powrót