• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Okazje na ALLEGRO !!!

20$ do pl shipping, troszkę drogo - jeszcze pomyślę, najwyżej kupię do testów i za 2 tyg dam znać :P

Tylko po co kupować jak można zrobić. Mam taki projekt prawie gotowy (gotowy w sensie plików z projektem płytki i w sporej mierze napisany program sterujacy, płytka a sama z PGA ale z innym kontrolerem - dużo bardziej rozbudowanym - działa u mnie od ponad roku) ale nie wykonany bo.. nie ma po co :D . We wzmacniaczu już mam zrobione a drugiego egzemplaża na razie nie potrzebuję.

Jedyne co jest fajne w tamtym kicie to pilot. Wie ktoś może gdzie ta się kupić taki ascetyczny pilot (wszędzie są takie z milionem zbędnych przycisków)

http://allegro.pl/pilot-uniwersalny-mini-najmniejszy-brelok-i1895085307.html

---------- Post dodany o 16:34 ---------- Poprzedni post o 16:30 ----------

Tylko po co kupować jak można zrobić.

nie kalkuluje mi sie to :) sama plytka to koszt polowy gotowego kitu, a gdzie wyswietlacz itp

tutaj mozna tanio same PGA2310 kupic, ciezko dostepne na polskim rynku
http://www.ebay.com/itm/PGA2310-Dig...700?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a1052035c

za 54USD maja fajna obudowe do kompletu
14.jpg

nie kalkuluje mi sie to sama plytka to koszt polowy gotowego kitu, a gdzie wyswietlacz itp

Niestety to prawda, tak jest jak się robi 1 szt. Przy większych ilościach płytka ma akceptowalna cenę no ale musi być stado chętnych a z tym jest zawsze problem.
Mimo wszystko ja nie uznaję gotowców i jak DIY to DIY po całości. Teraz w zasadzie brakuje mi tylko odtwarzacza płyt DIY ale też się nad tym popracuje ;)

Te zwrotnice wyglądają jak kupa jakaś dla takich przetworników, mógłby ktoś to skomentować? :P

Do estetyki wykonania można się przyczepić ale cewki taśmowe na niskotonowych, powietrzne na wysokich i kondensatory polipropylenowe nie powinny być powodem od narzekań.
Szacuję, że same zwrotnice są warte ponad dwie stówy.

Właśnie chodziło, że to ładnie nie wygląda :P

Ogólnie myślę, że w tym wypadku (o ile zwrotnice są dobrze zaprojektowane) jest to niezwykła okazja.

Powrót