• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Okazje na ALLEGRO !!!

poszło 199 sztuk, czyli prawdopodobnie to miała być cena, a 14 to ilość sztuk

jeżeli jednak to dojdzie do skutku i ktoś będzie rozbebeszał głośniczki to ja przygarnę jedną-dwie satelitki z chęcią do zabawy, oczywiście za opłatą

aż mi żal tego handlowca co wystawiał tą aukcję :( a mieli 100% pozytywnych komentarzy, jutro się to zmieni ;p;p;p jak będą dzwonić po klientach że to pomyłka.

Dajcie spokój, każdy się może pomylić więc nie zachowujcie "nie ludzko" ponieważ wszystko fajnie dopóki się to komuś zdarza a jak już nam to co innego?

Kiedyś miałem taką sytuację, że jakiś sprzedawca na Allegro sprzedawał GTX 590 za 700 zł, zadzwoniłem do tego pana od aukcji i porozmawiałem mówiąc, że zapewne się pomylił w aukcji i aby to zmienił żeby nikt czasem nie kupił i wymagał sprzedaży chociaż sam desperacko szukałem drugiej takiej karty to zachowujmy się jak na ludzi przystało, pomyłki się zdarzają i jakby mi się tak zdarzyło to mam nadzieję, że wpadnę na osobę, która to zrozumie i problemu nie będzie robić.

Ja kiedys musialem sprzedac cos za naprawde ulamek ceny, nie bylo dyskusji.
Zabaczymy co sie stanie, poki co cisza, ale raczej nie ma co liczyc na gwiazdke;)

Około rok temu, jeden ze sklepów foto wystawił chyba 5 lustrzanek bodaj 60D około 1000zł taniej. Zanim sie połapali 2-3 juz były sprzedane:) Sklep sprzedał po zaniżonej cenie towar... pracownik zapewne musiał pracować 2 miesiące za darmo....

Tak jak było mówione. telefon z przeprosinami juz dostałem;)
Ludzie nie piszcie ze chcecie 1-2-3 komplety ode mnie taniej... wiadome ze aukcja to sciema....

"Głośników nie było w tej cenie, zaistniał błąd, który właśnie wyjaśniamy.
Gdy tylko uda się wyjaśnić przyczyny zaistnienia takiej sytuacji odpowiednie wyjaśnienia zostaną rozesłane do wszystkich kupujących."

Panowie nie podoba mi się sposób w jaki to załatwili... Przepraszam nie wystarczy wiedząc ze to ich wina... powinni dac jakis rabat, nie wiem myszka do kompa za darmo... coś nie gra...

Panowie nie podoba mi się sposób w jaki to załatwili... Przepraszam nie wystarczy wiedząc ze to ich wina... powinni dac jakis rabat, nie wiem myszka do kompa za darmo... coś nie gra...

Można walczyć...myślę, że może to być jednak bez sensu. Od czasów sprzedaży samochodów za "złotówkę" i sporów sądowych Allegro nauczyło się jak wymigać się z odpowiedzialności i wprowadziło odpowiednie podpunkty w regulaminie. Osobiście sprzedałem pojazd na Allegro w normalniej cenie bez jakiegokolwiek błędu. Kupujący jednak się rozmyślił i kontakt z nim ucichł. ( Najpierw kliknął KUP TERAZ - a potem się rozmyślił ) Formalnie niby nic prostszego - kupił to kupił. Jednak Allegro napisało do mnie wyjaśnienie. Dział w jakim wystawiłem przedmiot ma charakter ogłoszeniowy i kupowanie ( KUP TERAZ ) nie ma charakteru wiążącego. Jeżeli jedna ze stron rozmyśli się - transakcja zostaje przerwana.

Takie samo wyjaśnienie może pojawić się w innym dziale Allegro... i nic się nie zdziała.

Powrót