• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Okazje na ALLEGRO !!!

Swoją drogą tam są jakieś firmowe głośniki?

Tak, cantona. Jak szukać Cantonów, to z serii karat lub Fonum :) zacnie grają, najlepiej wg mnie Karaty 30 które lepiej grały niż seas 27tbfcg + fw168 za 6x tyle.

Swoją drogą Canton, MBQuart i Quadral produkowali w jednej fabryce :) MBQuart one także są świetnie :D

"STAN nieznany, niesprawdzona" = prawdopodobnie nie działa, na allegro nie ma przecież uszkodzonych, są tylko niesprawdzone.........

Dokładnie, tak samo jak wszystko inne - jeśli jest coś niesprawdzone to na pewno nie działa tym bardziej jak przedmiot ma sensowną wartość na rynku.

Zdaj relacje jak grają

Muszę powiedzieć, że jestem pozytywnie zaskoczony. Dla przypomnienia mówimy o Canton Nestor 352 za 200 zł :)

Kolumienki są dobrze zbalansowane pod względem tonalnym, średnie tony słychać czysto i wyraźnie, wysokie są poprawne. Jeśli chodzi o jakość wysokotonówek, to stawiałbym je gdzieś na środku pomiędzy STX PJ a AWX. Nie są tak zapiaszczone, jak PJ, ale też nie są klarowne.
Co do basu: nie jest najgorszy, ale jest go dość mało. Próby podkręcenia niskich tonów we wzmacniaczu kończą się uwypukleniem wysokiego, buczącego basu. Jest to pewnie zasługa obudów, które są dość małe i tylko z otworem stratnym, a nie bas-refleksem. Samo wykonanie obudów jest b. dobre, są dość ciężkie, a ścianki grube.

Ale ogólnie jestem zadowolony :) Do niezobowiązującego słuchania radia w pracy nadają się idealnie, a po to je kupiłem.

Powrót