• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Okazje na ALLEGRO !!!

No cóż, skusiłem się. Mam nadzieję, że wybór nie gorszy niż AMA.
A jak nieoryginalne, to myślę, że będzie widać po nierównomiernie położonym kleju. Okaże się. :)

Bo to nie te same, tam były GDN 13/40/2 i jakiś modyfikowany GDWK 10/80/7 choć ja swego czasu robiłem na wersji z okrągłym koszem (GDN 13/40/8)

bo ludzie nadal nie zwracaja uwagi na ostatnie cyferki...
mysla ze GDN 13/40 to jest to samo co GDN 13/40/2
tak samo jak myla GDN 20/80 z GDN 20/80/2
a to sa zupelnie inne glosniki!

Witam, znalazłem na Allegro aukcję z okazyjna cena na Visatony KE25.

http://allegro.pl/visaton-ke25sc-ceramiczna-kopulka-hi-end-2-3-ceny-i2462047510.html

2/3 ceny nowego głosnika wydaje się być podejrzane. Czy ktoś zna właściciela konta Aarek? Zależy mi na informacjach o wiarygodności tego usera. na innych aukcjach wystawia cąłkiem drogi i dobry sprzęt oraz deklaruje, że stworzył kilka zwrotnic samemu (do HDSa 134, seasa i vify).

Licytacja to nigdy nie okazja no chyba, że jest chwilę do jej zakończenia i cena jest atrakcyjna.

Czy ktoś zna właściciela konta Aarek?

Kojarzę kolumny na Peerlessach - monitory z Seasem i podłogówki z Vifą widoczne na jednym ze zdjęć (są dosyć charakterystyczne). Nie pamiętam już teraz, ale kolumny były "opublikowane" chyba na Elektrodzie lub na AS... Może warto tam poszukać - głośniki Peerless nie były aż tak bardzo popularne więc wyszukiwarki nie powinny wywalać kolosalnych ilości odpowiedzi, do tego można poszukać po nicku (Łukasz wspomniał o koledze z naszego forum - może to jest trop).

Aukcje tego allegrowicza "wiszą" na portalu już kupę czasu - chyba z rok, albo nawet dłużej. Z tego co pamiętam to początkowo wystawiał całe kolumny (chyba były to monitory HDS + Seas) - w tej chwili wystawia pojedyncze głośniki więc zakładam, że zdekompletował zestawy.

Czy warto kupować? Chyba tak - aukcje nie wydają się podejrzane... Choć stwierdzenie "nowe" należy raczej traktować jako " nie za mocno eksploatowane" ;)

Nie na temat...
4x6n8s i 4xEL34 ze schematu piotra z triody prawdopodobnie. Nad stylistyką myślę, bo nie wiem czy przy 4wielkich trafach obudowa nie będzie za duża i czy tego nie rozdzielić na klasyczne dwa monobloki...

Powrót