• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Okazje na ALLEGRO !!!

Może zepsuję komuś zabawę, ale ja kupowałem VISATONA w soselectronic 30% taniej niż w Greltonie :D

Wadą jest konieczność pytania się za każdym razem o ceny i dłuższy czas oczekiwania, tzn. ok 2 tygodni, podczas kiedy Grelton ma w zasadzie z półki.

http://allegro.pl/kolumny-glosnikowe...144419105.html

Istnieje możliwość odsłuch w okolicach Krakowa, warto!

Jak się uda wprosić na odsłuch, to będzie bajka, gdyż planuję konstrukcję na tym średniaku, wysokie mam, a na dół będzie 10'. Przy okazji zobaczę co tam ZapAudio wymyślił na własne uszy - ciekaw jestem :D

Myślę, że cena jest dobra jak za gotowe skrzynki i te głośniki.. A jaka tam siedzi zwrota... Nikt tego nie wie i dopóki nie posłucha się nie dowie.. :)

Nie na temat...
Może być też tak, że zwrotka jest od Killera, ale schemat zerżnięty jednak od Zapha - jeszcze ciekawiej. Jeśli by się okazało, że to ten sam schemat, to chyba pod jakieś paragrafy podejdzie - choć szczerze mówiąc nie wiem, na jakich zasadach Zaph udostępnia swoje zwrotki, ale podejrzewam, że do użytku własnego. Ciekawe, ciekawe... Lubię takie teorie spiskowe - zwłaszcza, gdy wydają się być całkiem realne :D

Nie na temat...

U zap-audio:
Układ 18 / 12 / 6 / 12 dB plus układy korekcyjne
U zapha:
ZD3C-center-crossover.gif

I jakby patrzeć, to dabyl ma racje, ciekawe czy uwzględnił rozmieszczenie głośników :P

Sugeruję zostawić tu link do okazji, a przenieść dyskusje do tematu o killerze - zap-audio i tam kontynuować, gdyż sądzę żę będzie to dłuższa pogawędka, jeżeli będę miał możliwość odsłuchów, pomiarów i oględzin tego co zap wykonał.

Powrót