• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Okazje na ALLEGRO !!!

Np. niższe zniekształcenia h. niż w Illuminatorze. Neodymowy napęd. Porównywalna jakość a 3x tańszy.

Nie na temat...
Gdyby to jeszcze była 15'stka o takiej skuteczności...a tak...jak to będzie wyglądać z 10 calowym głośnikiem?

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
Dlaczego 10"? Będę łączył z 8" Vifą NE225.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie na temat...
No tak, ale świat nie kończy się na 8 calach i są ludzie, którzy szukają wysokoefektywnej 15'stki aby wizualnie jakoś wyglądała przy połączeniu z 10'o calowym głośnikiem, a z drugiej strony nie chcą słuchać średnicy z 18cm głośnika.

Ostatnia edycja:
Rewelacyjna cena...mam nadzieję, że nie będzie uszkodzona, czego Ci szczerze życzę :)

Otrzymałem i wszystko działa a co więcej - wysyłka darmowa była i mam kartę za 80 PLN :)

nqrn.jpg

Nie jest to karta pokroju EMU 0404 której używam do pomiarów ale jest za to świetnym przetwornikiem do laptopa tym bardziej za takie grosze :)

Czysto teoretycznie, żeby "przepompowac" 80A przez 5m kabla trzeba by położyć 35mm2
Więc to za cienki kabel.

Osobiście mniej niż 20mm2 bym tu nie użył.

Czysto teoretycznie, żeby "przepompowac" 80A przez 5m kabla trzeba by położyć 35mm2

W przypaku CCA tak, w OFC nie. I kto używa 5m kabla? Przeważnie 4m wystarczają, do dłuższych wozów 4,5m to maks.

Przez takie OFC 4m idzie przepuścić 50-60A. Czyli będzie ok, nie ma się co bać - ew wziąć 2 zestawy i puścić, i tak wyjdzie 110zł za kabel w sumie 25mm OFC cena jak za darmo. Inna sprawa, że wolę nie mieć spadków napięć i warto zastosować grubszy kabel, ale na sam początek te kable idealne.

Mierzyłem sporo kabli cęgowym, Ty pewnie też, więc wiesz jaka jest prawda. Zresztą nie na takie dyskusje ten temat.

To może z drugiej strony - pokaż mi inny zestaw z grubszym kablem OFC, trwałą oprawką i firmowy najlepiej w tej cenie? W dodatku z chinchami...

Nie cca a ofc
Zobacz sobie tabele z regulaminu pasca
Poza tym u mnie w Astrze kombi wyszło 5,5m i nie gdzie nie idzie "do okoła"

Ale to i tak tylko teoria :)
Ale jeśli kupić dwa i położyć to juz jest uczciwie :)

Powrót