• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Okazje na ALLEGRO !!!

Nigdy bym nie sprzedał za tyle ;) ktoś musi ich nienawidzić albo myślał że faktycznie pójdą drożej..

sony ss-b3

sony ss-b3

To bardzo fajne monitory na podstawie moich doświadczeń miałem dali 505, tannoy m4, jmlab (focal) cobalt 815, JPW ML810, B&W DM303, Wafle diamondy moinitory 8.x nie pamiętam które grają u Brata i teraz mam te sony - detaliczne z naprawdę szeroką sceną niezłym basem (grają w 23m) jedyny minus to tylny br, ale ja poprostu go zatykam. Na basie traci się odrobinę lub wcale a w znacznym stopniu niweluje to dudnienie które przy głośniejszym graniu jest po prostu nieakceptowalne. Cena dosyć wysoka zważywszy na znikomą popularność (np. tannoye serii M są wręcz osławione a w mojej opinii złe nie są ale bardzo mocno przereklamowane podobnie jak w/w B&W - to wręcz kaszana w poruwaniu do tanich "Wafli" diamond. Dali 505 znacznie lepsze od tannoyek m4) ale sonicznie warte tych pieniędzy a może i znacznie więcej zwłaszcza że stan chyba bdb. i kolor... sam bym je wziął bo do mebli by mi pasował:)
Mama nadzieję, że komuś pomogłem

https://diyaudio.pl/i/14839/200dfbd8af5a1e3ade96fd39b42e8347e5162579_1430043451.jpg
https://diyaudio.pl/i/14839/19b77d7f4058bde8412f860818a2f435a3145f7b_1430043455.jpg
https://diyaudio.pl/i/14839/51162e3f00b169489236d3f3e66afc10493cfafc_1430043459.jpg

Słucham ich w tej chwili jak Pan Moderator zobaczy to może uwierzy...
Linki powyżej specjalnie dla Pana Moderatora, pisałem, że te z aukcji pasowały by mi do mebli bo moje są niestety czarne.

Oczekuję, że Pan Moderator odwoła swoje insynuacje. Takiego przyjęcia na forum się nie spodziewałem szczególnie przez moderację.

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
dajcie spokoj chlopakowi!
chcial dobrze - napisal swoja opinie zeby pomoc w podjeciu decyzji innym...

rozumiem obawy dolphina, ale nie ma sensu tego ciagnac dalej!

W 2008 musiałem czegoś szukać prawdopodobnie tuningu kolumn ale już nie pamiętam z diy mam tyle wspólnego, że potrafię wymienić laser w cd i standy o których kolega wspomniał będą diy i jestem w trakcie ich składania:) Dlatego obecnie stoją na podłodze, ale nawet na chwilowych standach dudnienie jest odczuwalne. Kolumny ogólnie lubią mieć miejsce ale z tylnym br szczególnie.
Wracając do Pana moderatora najpierw nie wierzy że słuchałem tych kolumn cyt" Nie mając żadnego wpisu na pewno wierzę w to, że ich słuchałeś.." a później twierdzi, że chcę je sprzedać cyt"Cieszy mnie niezmiernie że od 2008 roku nie miałeś ochoty napisać czegokolwiek na forum a nagle po wystawieniu pewnej aukcji zabrałeś głos, aby kolumny zachwalać"
Gdzie tu sens i logika???
Myślę, że zdecydowanie więcej do wątku wniesie merytoryczna wypowiedź niż bezpodstawne insynuacje... Może na pierwszy rzut oka mogło to tak wyglądać, ale naprawdę miałem już kilka klocków i kolumn klasy budżetowej i moje doświadczenia... przede wszystkim słuchać przed zakupem (choć to często b. trudne) a druga sprawa cena nie zawsze jest wyznacznikiem dźwięku który mi odpowiada.

Niektóre wazony wydają lepszy dźwięk i wyglądają też lepiej.
Czepiasz się.Logo Supraphonu jest bardzo ładne...miałem kiedyś anologową płytę Iżego Korna i miło ja wspominam ;miała to samo logo na środkowej nalepce.Jedyny utwór jaki pamietam mial chyba tytuł "Świetlne(jasne) niebo nad Atlantydą").;)

"Uwaga podana cena wymieniona na aukcji dotyczy przygotowania projektu kolumn głośnikowych, jeżeli kolumny będą wykonywane w naszej firmie projekt jest darmowy."

Za to co jest na pierwszej focie pewnie bys musial zaplacic z od 2 tysi w gore...

Powrót