Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
http://allegro.pl/show_item.php?item=5527762189
Kupiłem jedno do iampa, zobaczymy jak stan. Napięcia w spoczynku, jak wyjaśnił mi sprzedawca.
Zaoszczędzisz a później będziesz żałował. Tu masz trafo 44V bez obciążenia - w ZZ pod obciążeniem, a poza tym moc się nie zgadza. | ![]() |
Raczej nie będę żałował. 200pln w kieszeni. Jeszcze kondy na 63V, nie na 80... W 600W nie wierzyłem, kupiłem ze myślą, że będzie miał ok. połowy z tego. Nie zamierzam wyciskać siódmych potów z iampa. Za to zależy mi żeby był cichy, a na to mogę liczyć skoro wyciągnięty ze sprzętu audio. I tyle.
niezły metraż by trzeba mieć, nisko efektywne kolumny żeby krzesać w domu taka moc i wyrozumiałych sąsiadów, zobaczcie kilka tematów Borysa jakie ma trafo do słuchania
No przecież nie po to żeby ten 1kW RMS ciągle pompować.O ja głupi, to po co mi w domu te dwa monobloki po 0,5 kW...
A jaka tam spina? Jesteśmy cool ![]() Anyway, tak się ogólnie zapytam, kto wie jak się ma ta moc podawana na plecach sprzętu do rzeczywistości? Jakaś norma to określa? To pik poboru, jakiś krótkotrwały, ciągły RMS, czy co się producentowi nadrukowało? | ![]() |
Trafo ma RMS? To nie głośnik ani wzmacniacz.Z tego trafa moze z 300W RMSu wyciśniesz
Raczej nie będę żałował. 200pln w kieszeni. Jeszcze kondy na 63V, nie na 80... W 600W nie wierzyłem, kupiłem ze myślą, że będzie miał ok. połowy z tego. Nie zamierzam wyciskać siódmych potów z iampa. Za to zależy mi żeby był cichy, a na to mogę liczyć skoro wyciągnięty ze sprzętu audio. I tyle.
Spojrzałem swoją drogą to jest trafo z Tx-609, dla europy podają 610W, wersja amerykańska 120Vx6,2A więc nawet nieco więcej. Jeśli moc ciągła tego trafa to połowa z tego, to jestem OK. Do TX-509 jest trafo NPT-1604M, czyli to 2x41V z drugiej aukcji tego sprzedawcy.
No, świetnie. Jeszcze trochę i go wyrzucę nawet bez podłączaniaCo do tego żeby był cichy, niedawno miałem amplituner na warsztacie właśnie Onkyo i trafo niestety było słyszalne nawet z dwu metrów.
Spojrzałem swoją drogą to jest trafo z Tx-609, dla europy podają 610W
Może komuś upadł ?Co do tego żeby był cichy, niedawno miałem amplituner na warsztacie właśnie Onkyo i trafo niestety było słyszalne nawet z dwu metrów.
Nie przejmuj sięNo, świetnie. Jeszcze trochę i go wyrzucę nawet bez podłączania![]()
Się nie znasz ![]() ![]() Chyba dla przyzwoitości czas poprosić moderów o przeniesienie dyskusji do spam postu. Tylko teraz już sam nie wiem czy to w końcu okazja, czy nie? ![]() P.S.Następna definicja: "moc wyjściowa: Parametr podawany w watach, określający nie tylko głośność, lecz również głębię, dynamikę i czystość uzyskanego dźwięku. Im wyższa moc, tym głośniejszy może być dźwięk." Źródło: http://www.euro.com.pl/slownik.bhtml?letter=M#ixzz3fxZo2X4G | ![]() |