• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Okazje na ALLEGRO !!!

Gdyby zmniejszyć otwór dla niskiego to nadadzą się na obudowy dla 14scx+pcx. Wymiar pod PCX jest idealny, dla SCX zrobić ładną wsadkę, pomalować na czarno, wkleić i wyciąć otwór na nowo frezarką, byłoby cacy. Jest maskownica więc sporo by przykryła.

chcialbys sie bawic w robienie skrzynek pod tanie projekty dla forumowiczow?
bo mi szkoda czasu...

pod STXy scx idealne!
1. Nie chciałbym się bawić w to w ogóle, bo na wtórnym można kupić niegłupi sprzęt przewyższający granie taniego diy w domu.
2. Szkoda mi dzisiaj czasu na przerabianie tanich rzeczy.
3. Nie zauważyłem, żebyś pokazał tani projekt z podobnych tanich gotowych skrzynek.. ;)

Nie na temat...
Ja się tylko zdziwiłem że nie ma gdzie wysłać. Przecież gdzieś musi mieszkać?
mieszkam sam i pracuje caly dzien w godzinach pracy kurierow. nie mam jak odbierac takich przesylek :(

3. Nie zauważyłem, żebyś pokazał tani projekt z podobnych tanich gotowych skrzynek..
bo nigdy zadne skrzynki nam nie pasowaly
raz przerabialem tonsilowskie skrzynki...
tutaj trzeba jedynie dopasowac terminal i powiekszyc otwor na tunel
reszta pasuje!

http://olx.pl/oferty/uzytkownik/2oMgb/ (Aga Wrocław o Ogłoszenia OLX.pl) Strasznie mnie kusiło żeby trochę rzeczy wziąć, ale szkoda ładować to wszystko do szafy... Za trochę słodyczy dostajemy mnóstwo kabli głośnikowych, RCA, jakieś koncentryki, coś grubszego do auta i te zielone kostki to zdaje się wtyczki Phoenix albo coś podobnego, też kilka zł za jedną kosztują.

Nie na temat...
Nie opłaca się licytować. Jednak warto wspomnieć, że TDA1541A (tutaj w wersji R1) to dosyć legendarna kostka i dlatego taka cena. Napiszę tylko, że osobiście podoba mi się granie tej kostki :)

Nie na temat...
Gdyby popracowały w przetwornicy przez kilka tys. godzin ze sporym obciążeniem i temperaturą, to dopiero wtedy można byłoby je rzeczowo ocenić.

Powrót