• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Oklepane podłogówki w troche innym wydaniu.

Bardzo oryginalnie. Podoba mi sie umieszczenie SC20N tak nisko, ale ARN-y moglyby byc troche wyzej (blizej visatona). Lakierowales lakierem samochodowym? Jaka jest trwalosc takiego lakieru na mdf-ie? Latwo powstaja wgniecenia?

Lakierowałem zwykłą farbą renowacyjną chyba, sam juz niepamiętam dokładnie i trwałość nie za dobra, łatwo powstają zadrapania.

Ale jak dobrze przygotujesz powieżchnię i pomalujesz farbą akrylową to powinno być tak samo trwałe jak na karoserii samochodu :P

Ja swoje w tym tygodniu będe malował jeszcze raz, bo tą farbe poprostu miałem i myślałem że wystarzy ale efekt średni.

Pawel_89 napisał:
Ale jak dobrze przygotujesz powieżchnię i pomalujesz farbą akrylową to powinno być tak samo trwałe jak na karoserii samochodu :P
Powłoka z lakieru samochodowego na paczkach w domu nietylko bedzie dorównywać trwałościa lakierowi nałorzonemu na karoserie ale powinna i zapewne bedzie ją przewyzszać trwałością bo w domu odpada wiele czynników uszkadzających powierzchnie lakieru z biegiem czasu a mianowicie-nieustanne bombardowanie drobinakmi piasku, czynniki atmosferyczne(deszcz, snieg, mróz), extremalne nasłonecznienia itd itp ale pod warunkiem zastosowania lakieru dobrego a nie najtanszego badziewia co przełoży się także na efekt wizualny a następna kwestia to sama technika nałożenia lakieru/odpowiedni pistolet/wydajność kompresora i ewentualna polerka po utwardzeniu powłoki jak chcesz "lustereczko".

ale pod warunkiem zastosowania lakieru dobrego a nie najtanszego badziewia co przełoży się także na efekt wizualny

Dokładnie :wink: Nie ma co kupować byle jakiego lakieru jeżeli chce się uzyskać dobry i trwały efekt.

Powrót