witam chiał bym się poradzić was, co do zakupu głośnika basowego do wzmacniacza http://www.megamedia.pl/wzmacniacz-jbl-gto-601.1.php chciał bym się wyrobić w 500zl z góry dzięki za pomoc POZDRAWIAM
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A to dlaczego, skoro ten JBL to monoblock?KIVLOV napisał:Pamiętaj przy wyborze głośnika, aby miał 4 ohmy (dwucewkowy np. 2x2ohm)
Sorry, ale to, że masz na sprzedaż MDS08, to nie znaczy że to HIEND. Zaproponowałeś raz i starczy. Jakoś nikt nie poparł tego pomysłu.ghul napisał:pamietaj że sedany bardzo trudno nagłośnić i musisz wybrać coś porządnego bo będzie brakować ci bass-u. Jeśli lubisz komercyjne głośniczki to infinity lub hertz jeśli chcesz coś bardziej wyszukanego i na prawdę dobrego to tylko 2xmds08. Głośnik bardzo lekki i bardzo trudny do przeciążenia. Jeśli sam będziesz robić obudowę to robiąc do mds08 będzie robiło ci się bardzo przyjemnie i łatwo gdyż grają one prawie w każdej obudowie. Jeśli nie znasz tego głośnika to poszukaj na forum jest o nim dużo informacji. Na pewno nie będziesz żałować.
To zależy co się z nimi zrobi.syrius18 napisał:a jak gra mds 10 albo mds 12?
No Michał od jakiegoś czasu zwolnił z tymi subikamighul napisał:nie chodzi o to że mam go na sprzedaż na prawdę chcę pomóc... mam dużo głośników i mds10 oraz mds12 też mam i jeżeli by chciał ale starałem się poradzić jak najlepiej...nasłuchałem się bardzo dużo sprzętu i wiem że sedan jest drugim co najgorszym do nagłośnienia samochodem pierwszy to cabrio. A prawda jest taka że ludzie nakręcają się na gówna z allegro a później żałują i przychodzą to profesjonalnych zakładów audio i pytają się co się da z tym zrobić. A nie wiem co masz do mds08 np. michał z caraudioreda robi większość zabudów na tym głośników i wszyscy są zadowoleni....
Taaa.... euro, ciekawe? Sam Ci powiedział?ghul napisał:zwolnił bo euro poszło w góre tylko dlatego a wszyscy bo czytam również inne fora gdzie. Jeśli jeden porządny to jaki? Podaj model...sam jestem ciekawy...
Ta? ciekawe. Fakt, czasem ktoś wrzuci hasło o MDS08. Tylko, że razem z nim wiele innych. A tutaj to bóstwo i HIEND.ghul napisał:nie na tuningforum.
Jeszcze raz się zapytam... wiesz, czy próbujesz się domyślać?ghul napisał:A łatwo się domyśleć że przez euro
To MDS08 da radę a RE Audio nie? Słuchałeś ich w takim razie?ghul napisał:RE AUDIO? Mocno amerykańskie brzmienie ale czy dadzą rade? Też nie mówię że są złe...
Sorry, ale prędzej zobaczysz MDS08 niż RE Audio SR w tej chwilighul napisał:I bez docinania bo zaczyna się robić dziwnie na forum. Chciałbym ludzi przekonać do jakiegoś porządnego sprzętu a nie to taniej tandety z allegro
Ciekawa wiadomość. Ty chyba Michała nie znasz.ghul napisał:domyślam się bo wiem jaki jest michał jak nie zapłacisz dobrze za mds08 u niego to zapomnij...zrobił się jakiś dziwny i olewa małostkowych klientów.
Tak przekracza. Ale zamówić skrzynię do 2xmds08 w br to wyjdzie na zero.ghul napisał:Re audio da radę ale po 1. przekracza budżet (wystarczy umieć czytać) 2. nie słuchałem akurat tego modelu REAUDIO dlatego polecilem mds08 bo polecam tylko to czego słuchałem sam
Czyli sprzedajesz "tandety z allegro" ?ghul napisał:A to że prędzej zobaczę mds niż re audio to tylko dlatego ze 98% tych głośników na allegro ja sprzedałem i sprzedaje je nadal na allegro możesz sprawdzić....
parę dobrych lat siedzę w audio i na prawdę wiesz mi miałem już dużo klientów którzy przyszli do mnie od michała że czekali na zamówienie i się nie doczekali on traktuje poważnie tylko klientów z dużą kasą...Marcy$ napisał:Ciekawa wiadomość. Ty chyba Michała nie znasz.
Jakoś nie zostawiam u Niego grubej kasy, a nigdy nie odmówił czy to pomocy czy wsparcia. No ale może to zależy od klienta a nie od sprzedającego?Głupoty gadasz, nic nie wiesz, a obrażasz ludzi. Zastanów się czasem.
Mogę polecić dużo głośników takich jak infinity, Powerbass, JL Audio MDS12 itp. Czemu czepiasz się tej mds08? Bo ją zaproponowałem i napisałem że mam na sprzedaż?Marcy$ napisał:Tak przekracza. Ale zamówić skrzynię do 2xmds08 w br to wyjdzie na zero.
A słuchałeś chociaż tego CV?
Bo jak na razie wychodzi na to, że słyszałeś tylko MDS08 bo nic innego nie potrafisz polecić.
Marcy$ napisał:Czyli sprzedajesz "tandety z allegro" ?
Wiesz co, zero obiektywizmu.